Ce spun politicienii romani despre refuzul lui Sarkozy de a dialoga cu Basescu

Duminica, 21 Noiembrie 2010, ora 21:34
7997 citiri
Ce spun politicienii romani despre refuzul lui Sarkozy de a dialoga cu Basescu
Foto: Le Monde

Dupa ce presa straina a comentat in detaliu refuzul presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, de a dialoga cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu, a precizat ca imaginile pot induce in eroare.

"De fapt presedintele Sarkozy a dat ieri (sambata, n.red.) niste explicatii si a spus ca nu a fost vorba de refuzul unui dialog cu presedintele Basescu. Sa nu 'citim' lucrurile astea doar dintr-o gestica a unui personaj. Presedintele Sarkozy este inainte de alegeri si de aceea se comporta asa. De multe ori imaginile astea ne pacalesc. Daca ai doua personaje temperamentale nu stii de fapt ce discuta", a declarat Sebastian Lazaroiu, la Realitatea Tv.

Si secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a comentat gestul presedintelui francez, tinandu-i partea presedintelui Traian Basescu.

"Ma deranjeaza reactia lui Nicolas Sarkozy, care arata lipsa de respect fata de Romania. Ma deranjeaza cum s-a purtat presedintele francez cu Traian Basescu. In ciuda disputelor noastre cu presedintele, ma deranjeaza cum s-a purtat cu presedintele meu. S-a purtat ca si cum noi nu am fi membrii ai Uniunii Europene. Eu nu am auzit ca in dosarul Schengen lipsesc lucruri care nu au fost indeplinite, ci doar niste discutii legate de rromi, care nu au legatura cu asta", a declarat Liviu Dragnea.

Presa straina, despre refuzul intampinat de Basescu din partea lui Sarkozy

Liderul liberal, Relu Fenechiu, a fost mai putin indulgent, in comparatie cu colegul sau din Opozitie.

"Eu personal m-am simtit jignit. Imi doresc ca Romania sa fie o tara respectata in lume. Presedintele meu mi-as dori sa impuna respect in afara", a spus Fenechiu la acelasi post de televiziune.

Tensiunea pe care a tradat-o gestul presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, fata de presedintele roman, Traian Basescu, in cadrul summit-ului de la Lisabona a fost comentata pe larg de presa straina, care a ilustrat refuzul de a dialoga prin numeroase fotografii si inregistrari video.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sebastian Lazaroiu consilier prezidential, #Traian Basescu Nicolas sarkozy , #consilier prezidential