Consilierul prezidential Lazaroiu si purtatorul de cuvant Oprea au demisionat

Marti, 10 Iulie 2012, ora 12:19
2517 citiri
Consilierul prezidential Lazaroiu si purtatorul de cuvant Oprea au demisionat

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu si purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea, si-au dat demisiile, marti, odata cu preluarea mandatului de presedinte interimar de catre Crin Antonescu.

Cei doi au declarat ca nu vor sa lucreze cu presedintele interimar Crin Antonescu, potrivit Antena 3.

Lazaroiu: Am cerut eliberarea din functie, nu pot fi consilierul lui Antonescu

Sebastian Lazaroiu a anuntat, luni, ca a cerut eliberarea sa din functia de consilier prezidential, precizand ca nu ar putea lucra pentru Crin Antonescu.

"Da, e adevarat. Am cerut eliberarea din functie. Nu cred ca pot fi consilierul lui Crin Antonescu :) sper sa sunteti de acord. Ma intorc dupa 29 iulie", a scris Lazaroiu pe Facebook.

Decretul privind demisia sa a fost semnat de Traian Basescu si publicat, luni, in Monitorul Oficial. "Incepand cu data de 9 iulie 2012, domnul Sebastian Laurentiu Lazaroiu se elibereaza din functia de consilier prezidential", se arata in decretul semnat de presedintele suspendat Traian Basescu.

Sebastian Lazaroiu se intorsese la Cotroceni pe 14 iunie, in functia de consilier prezidential, dupa ce a mai ocupat aceeasi functie intre anii 2007 si 2011, cand, pe 28 aprilie, Traian Basescu a semnat decretul de eliberarea sa din functie.

Si Bogdan Oprea a plecat

La randul sau, purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu, Bogdan Oprea, si-a dat demisia din functie, marti. Potrivit Agerpres, presedintele suspendat i-a acceptat decizia. Totodata, Oprea va face parte din campania presedintelui pentru referendumul de demitere care va avea loc pe 29 iulie.

Oprea era purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale din 15 mai, dupa ce Valeriu Turcan si-a dat demisia, in luna februarie.

Crin Antonescu a preluat functia de presedinte interimar al Romaniei

Crin Antonescu anuntase anterior ca, din cate stie el, consilierii presedintelui ar fi intrat in concediu, asa ca nu puteau fi demisi.

"Consilierii lui Traian Basescu, din cate am inteles, au intrat deja in concediu, ceea ce face ca nici sa nu pot angaja alti consilieri, dar va asigur ca voi gasi modalitatile prin care sa ma pot achita de sarcinile acestei perioade", a declarat Antonescu, la Romania TV, intrebat daca si-a pregatit o echipa sau daca va pastra din consilierii lui Basescu.

Crin Antonescu a preluat, marti, mandatul de presedinte interimar al Romaniei, dupa ce magistratii CCR au decis ca a fost respectata procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu, iar interimatul va fi asigurat de presedintele Senatului.

Traian Basescu i-a predat stafeta lui Crin Antonescu, la Cotroceni, unde a avut loc ceremonia de predare-primire, la care presa nu a avut acces.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Lazaroiu demisie consilier prezidential, #Lazaroiu demisionat, #Lazaroiu demisie, #Bogdan Oprea demisie purtator de cuvant, #Bogdan Oprea demisionat, #Crin Antonescu presedinte interimar , #consilier prezidential