Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Lazaroiu: Basescu nu se teme de referendumul de suspendare al lui Voiculescu

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 14:14
4410 citiri
Lazaroiu: Basescu nu se teme de referendumul de suspendare al lui Voiculescu
Foto: EVZ

Consilierul prezidential pe probleme de politica interna Sebastian Lazaroiu a declarat, miercuri, ca personaje ca Dan Voiculescu, Adrian Nastase, Sorin Ovidiu Vintu sau Ion Iliescu nu vor renunta sa incerce sa il suspende pe Traian Basescu, insa seful statului nu se teme de asta, deoarece "n-a pierdut pana acum nicio batalie in fata electoratului".

"Unii oameni nu vor renunta la aceasta idee (suspendarea lui Traian Basescu, n.red.): Dan Voiculescu, Adrian Nastase, Sorin Ovidiu Vintu, probabil nici Iliescu. Cei care au incercat o data vor sa mai incerce, mai ales ca acum Traian Basescu nu mai e asa popular. Dar miza e diferita, nu e doar o chestiune de razbunare.

Realitatea este ca pentru multi dintre ei se cam apropie funia de par. Daca au reusit ani de zile sa-si amane procesele in Justitie, acum, cu legea micii reforme, nu vor mai putea sa-si tergiverseze termenele proceselor. Nu vor mai putea sa amane zece ani. Daca ar fi un referendum, probabil ca ar fi un scor strans, dar Traian Basescu n-a pierdut pana acum nicio batalie in fata electoratului. Cunoscandu-l, zic ca ar castiga iar", a declarat Lazaroiu, intr-un interviu acordat pentru

Romania Libera.

Cu toate acestea, consilierul prezidential crede ca, desi este in Opozitie, Victor Ponta nu vrea suspendarea lui Traian Basescu.

"Si are o problema: nu vrea ca Geoana, rivalul sau, sa aiba painea si cutitul ca presedinte interimar pentru ca atunci Geoana ar fi lider in PSD, nu el. Eu stiu cum e cand esti la Cotroceni: puterile se multiplica", mai sustine acesta.

Sebastian Lazaroiu a mai spus ca Traian Basescu se va retrage din politica in 2014.

"Cred ca se va retrage din politica in 2014. A spus-o in mai multe randuri. Nu i-a fost si nu-i va fi usor. Zece ani la Cotroceni, atatea obiective ambitioase si o lupta atat de grea. Si eu am simtit o oboseala de cand sunt consilier al sau si sunt convins ca si dumnealui o resimte. In plus, dupa ce a facut atatea lucruri, ce altceva ar putea sa-si mai doresca?...Functia de premier?...Nu cred, deja si-a atins obiective pe care altii nu le-ar fi reusit. Probabil ca va ramane o voce influenta dar nu cred ca va mai face politica in mod activ", a mai precizat consilierul prezidential.

Sebastian Lazaroiu reitereaza ideea ca este o nevoie majora de a schimba modul in care se face politica in Romania.

"Au trecut 20 de ani si oamenii si-au pierdut increderea in vechile figuri din politica, in partide ca institutii capabile sa lucreze pentru binele lor. Diagnosticul asta vi-l pune orice sociolog. In astfel de situatii se creeaza premise favorabile pentru o noua constructie. Eu nu sunt insa absurd, nu spun ca o constructie noua va insemna infiintarea unui nou partid. Partidele existente au posibilitatea sa sufere o transformare asa de radicala incat sa devina altceva fata de ce au fost inainte", a conchis acesta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sebastian Lazaroiu suspendare Basescu, #suspendare Basescu Dan Voiculescu , #consilier prezidential