Lazaroiu - ar pierde sau nu Basescu la referendum?

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 18:45
2312 citiri
Lazaroiu - ar pierde sau nu Basescu la referendum?
Foto: Arhiva

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a spus joi pentru EVZ ca procedura de suspendare a presedintelui este mai dificila decat in 2007, dar, pe fondul nemultumirilor, populatia ar putea vota de data aceasta pentru demiterea lui Traian Basescu.

"Avand insa in vedere precedentul din 2007 se poate ajunge la suspendare fara ca parlamentarii sa aiba un motiv constitutional. Dar e greu sa se ajunga la referendum pentru ca nu au majoritate in Parlament. Si exista si alte filtre institutionale care sa impiedice acest abuz", a declarat Sebastian Lazaroiu intr-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei, care va fi publicat joi.

Contactat de Realitatea TV pentru precizari suplimentare, Sebastian Lazaroiu a negat ca ar fi declarat ca presedintele risca sa piarda la referendum. "Nu am facut niciodata aceasta declaratie. Eu am spus doar ca sondajele arata ca Opozitia poate incerca sa capitalizeze nemultumirea populatiei fata de masurile de austeritate pentru a forta o suspendare si o demitere a presedintelui.

Este o frauda de comunicare, pentru ca presedintele poate fi suspendat si demis numai pentru incalcarea Constitutiei, nu pentru ca populatia este nemultumita. A specula nemultumirile populatiei este un gest de iresponsabilitate a Opozitiei si o frauda de comunicare, pentru ca ei le spun oamenilor ca pot sa demita presedintele pentru ca le merge rau, ceea ce este fals", a declarat Lazaroiu joi seara, la Realitatea TV.

In plus, consilierul prezidential a atras atentia ca in acest moment Legea pensiilor nu este la promulgare, ci se afla la Curtea Constitutionala. "Vom vedea cum se va decide, daca este sau nu constitionala, si in functie de acest lucru se va lua decizia de promulgare", a precizat Lazaroiu.

Presedintele PSD, Victor Ponta, l-a avertizat joi pe Traian Basescu ca, daca va promulga Legea Pensiilor, social-democratii vor declansa procedurile de suspendare a sa din functie, demers sustinut si de PNL si PC.

Ponta il ameninta cu suspendarea pe Basescu: Sa dea Dumnezeu sa scapam de el! (Video)

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#suspendare Basescu, #suspendare presedinte, #Sebastian Lazaroiu suspendare , #consilier prezidential