Lazaroiu: Daca se amana Legea Salarizarii, Opozitia va fi de vina pentru colaps

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 22:03
1961 citiri
Lazaroiu: Daca se amana Legea Salarizarii, Opozitia va fi de vina pentru colaps
Foto: Realitatea TV

Consecintele amanarii Legii Salarizarii ar fi dramatice pentru Romania, avand in vedere ca, pe 9 ianuarie 2011, board-ul Fondului Monetar International se va reuni si va decide daca sa ne dea urmatoarea transa din imprumut, este de parere Sebastian Lazaroiu, consilierul presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

"Este aproape 1 miliard de euro, care pentru noi conteaza. Nu platim salarii si pensii cu acesti bani, dar este un semnal foarte important", a spus Lazaroiu, la Realitatea TV. El a adaugat ca Legea Salarizarii este o conditie pentru acordarea transei.

"Presedintele a atras atentia inca de acum doua luni ca avem un calendar scurt. A propus sa nu ne mai jucam de-a politica in Parlament timp de 40 de zile, terminam legile astea si pe urma va jucati cat vreti voi", a amintit Lazaroiu.

Daca se va amana Legea Salarizarii, "toti romanii trebuie sa stie ca Romania intra in colaps din cauza Opozitiei", a intarit ideea consilierul prezidential.

De altfel, el sustine ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, a actionat neconstitutional vineri, cand a amanat citirea motiunii de cenzura pe Legea Salarizarii din cauza neintrunirii cvorumului. Potrivit spuselor sale, in acest mod Opozitia poate fi oricand impiedicata sa depuna o motiune.

Nu putem fi sigur ca va rezista Coalitia pana in 2012

Revenind la politica, Lazaroiu s-a aratat optimist cu privire la viitorul apropiat al Coalitiei de la guvernare, care, doar in acest an, a reusit sa treca de mai multe motiuni de cenzura.

"Inseamna ca ceva ii leaga si nu as spune ca dorinta de a ramane la putere, pentru ca nu este o perioada in care sa iti doresti asa ceva", a comentat Lazaroiu.

Pe de alta parte, consilierul prezidential a declarat ca nu poate fi sigur ca aceasta coalitie va rezista pana in 2012.

In plus, Lazaroiu a mentionat ca relatiile dintre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni sunt foarte bune, desi presedintele nu a fost intotdeauna de acord cu masurile luate de Guvern. El a dat exemplu majorarii taxei pe valoarea adaugata la 24 la suta, dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a respins reducerea pensiilor, despre care spune ca incetinit revenirea la crestere economica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Sebastian Lazaroiu Legea salarizarii, #Legea salarizarii amanre, #motiune Legea salarizarii , #consilier prezidential