Lazaroiu despre planurile PSD - PNL: Ar face bine sa legalizeze totul la tribunal

Duminica, 21 Noiembrie 2010, ora 22:45
1217 citiri
Lazaroiu despre planurile PSD - PNL: Ar face bine sa legalizeze totul la tribunal
Foto: Vrancea Media

Consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu, a declarat ca in cazul in care PNL si PSD vor face o majoritate, in 2012, ar fi bine ca aceasta sa fie legalizata juridic, la tribunal.

"Daca PNL si PSD ar putea face o majoritate in 2012 ar fi intelept din partea lor sa isi legalizeze juridic alianta la tribunal. Si in 2004 si in 2008 pentru ca nu a existat asa ceva unul din partide a tradat", a declarat consilierul prezidential, la Realitatea Tv.

Intrebat daca presedintele Traian Basescu va fi de acord cu numirea unui premier de la eventuala alianta PSD-PNL, Sebastian Lazaroiu a reiterate ideea ca totul depinde de programul anticriza pe care il va propune.

"Daca programul anticriza propus de noul Guvern va veni cu majorarea salariilor, cu siguranta nu va accepta acest premier", a spus Lazaroiu.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a mentionat si el ca isi doreste o Opozitie unita.

"Exista un anumit nivel de intelepciune politica din partea ambelor parti care inteleg realitatile societatii si isi doresc o Opozitie unita", a spus Dragnea la Realitatea Tv.

Liderul liberal, Relu Fenechiu, a precizat ca in cadrul intalnirilor pe care le-a avut cu PSD-ul nu au discutat niciodata de nume de premieri.

"Noi, liberalii, am avut mai multe intalniri, dar nu am discutat niciodata despre persoane. Orice discutie trebuie sa inceapa cu concretizarea unui plan de guvernare", a declarat Fenechiu.

Victor Ponta: As accepta varianta ca PNL sa dea presedintele, iar PSD premierul

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat ca este dispus, ca urmare a preferintelor exprimate de electoratul roman, sa accepte varianta ca PNL sa dea presedintele, iar PSD sa dea premierul Romaniei.

"Nu persoana mea este conditia pentru colaborarea cu PNL. Dimpotriva, ma uitam in sondajele recente si mi-as dori ca PSD si PNL sa tina mai mult cont de cam ce asteapta oamenii de la noi decat de ce ne dorim noi. Am vazut ca PSD este partidul cel mai votat, cu o cota de 38-40%, si ca domnul Antonescu in acest moment este persoana cea mai votata pentru presedinte.

Pentru noi n-ar fi o problema de orgoliu sa spunem - dom'le, PSD-ul este cel care poate sa dea primul-ministru si PNL-ul presedintele. Daca asta ar fi o solutie politica agreata insa de cei care ne voteaza, nu de mine si de Antonescu sau de PSD si PNL", a spus Ponta, la Pro Tv.

PNL, în impas major înaintea alegerilor. Analist: “Există temerea să nu se creeze o forță revoluționară în interiorul partidului”
PNL, în impas major înaintea alegerilor. Analist: “Există temerea să nu se creeze o forță revoluționară în interiorul partidului”
PNL trece prin momente dificile cu doar câteva luni înainte de alegeri. Motivul principal este reprezentat de listele comune pentru alegerile locale, iar mulți dintre liderii din teritoriu au...
PNL Timiș se opune alianței electorale "contra naturii" cu PSD: "Politica se face la urne, nu în spatele uşilor închise"
PNL Timiș se opune alianței electorale "contra naturii" cu PSD: "Politica se face la urne, nu în spatele uşilor închise"
Delegaţia din Timiş a votat în unanimitate împotriva alianţei electorale cu PSD la Consiliul Naţional Extraordinar al PNL, convocat duminică seara. Toţi cei 21 de delegaţi ai judeţului...
#Sebastian Lazaroiu consilier prezidential, #alianta PSD PNL , #consilier prezidential