Lazaroiu: Partidul lui Diaconescu are sanse sa intre in Parlament, PD-L risca sa nu mai intre

Joi, 12 August 2010, ora 15:04
3141 citiri
Lazaroiu: Partidul lui Diaconescu are sanse sa intre in Parlament, PD-L risca sa nu mai intre
Foto: Ziare.com

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu afirma ca Partidul Poporului, lansat de patronul OTV Dan Diaconescu, are sanse mari sa intre in Parlament la viitoarele alegeri, in schimb PD-L risca sa nu treaca pragul daca membrii sai nu se repliaza rapid.

"Partidul Poporului are sanse sa intre in Parlament! E mai degraba un simptom la care politicienii ar trebui sa fie atenti. In ultimul sondaj pe care l-am vazut, Partidul Poporului avea 13% ceea ce e enorm pentru un partid abia infiintat. Asta arata ca oamenii sunt dezamagiti de cele patru partide principale care se bat intr-o 'cutiuta', dar in afara cutiei se afla majoritatea covarsitoare a electoratului. Practic un partid nou aparut poate sa coaguleze foarte multe voturi din afara acestei cutiute in care se bat patru furnici, care au impresia ca ala e universul lor. De fapt, universul electoral este mult mai mare", a declarat Sebastian Lazaroiu joi, la TV Ziare.com.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Sebastian Lazaroiu

In schimb, consilierul prezidential ii avertizeaza pe democrat-liberali ca scorul partidului la viitoarele alegeri depinde nu numai de impactul masurilor impopulare pe care este nevoit sa le ia Guvernul Boc ci si de modul in care ei insisi inteleg sa se solidarizeze in jurul liderilor.

"Cred ca PD-L poate fi impiedicat sa duca la capat reformele doar de calculele electorale individuale. Oamenii acestia din Executiv sunt si oameni politici, care se aleg. Masurile sunt impopulare si creeaza o anumita depresie a partidului, a celor care vor sa isi innoiasca mandatul. Daca stau prea mult cu ochii pe sondaje, care arata prost, atunci probabil ca reforma va esua", a explicat Lazaroiu.

In opinia sa, criticile presedintelui la adresa lui Sever Voinescu sau Cristian Preda au fost indreptatite si se refereau la un fenomen mai general, acela de a ataca partidul din interior. "In perioada asta un partid aflat la guvernare are nevoie de foarte multa solidaritate. Aceasta hartuire permanenta a Executivului si premierului s-ar putea sa demobilizeze si sa duca la disolutia autoritatii in partid", a atras atentia Lazaroiu.

Un partid care a ajuns la 15% sa mai aiba si aripi? E ridicol

Intrebat de un cititor Ziare.com in ce masura PD-L a pierdut contactul cu alegatorii si risca sa nu mai intre in Parlament in 2012, consilierul prezidential a recunoscut: "Am fost de cateva ori la sediul central al PD-L si impresia e ca bate vantul. Stiu ca multi sunt ocupati de actul guvernamental, dar ar trebui sa ii lase pe altii sa se ocupe de partid. Orice partid poate sa dispara. Eu nu cred ca va fi chiar asa, dar as spune ca depinde in foarte mare masura de PD-L nu de altii".

In privinta unei noi garnituri de lideri, care sa inlocuiasca asa numita tripleta Blaga-Videanu-Berceanu, Sebastian Lazaroiu si-a aratat convingerea ca in PD-L mai sunt si alti membri de foarte buna calitate, care nu apar la televizor ci activeaza in teritoriu si care au idei, viziune si competenta.

"Problema e de a-i scoate la suprafata. Multi dintre ei, daca ar fi adusi pe micul ecran, poate ca nu au experienta ca Blaga, Videanu sau Udrea dar ar putea sa impresioneze. Trebuie sa ne dezobisnuim sa cautam lideri providentiali dintre cei care au notorietate mare. Multi dintre acestia sunt uzati si si-au depasit varful de forma", a subliniat Sebastian Lazaroiu.

Intrebat cate aripi crede ca sunt acum in PD-L si care este cea mai puternica dintre ele, consilierul prezidential a raspuns: "Nu stiu cate aripi sunt in PD-L. Dar un partid care a ajuns la 15% sa mai aiba si aripi? E ridicol".

Sebastian Lazaroiu a declarat la Realitatea TV ca, potrivit unui sondaj, PD-L are 15% iar PSD 34-35%. El nu a vrut sa spuna de cine a fost facut sondajul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Lazaroiu Partidul Poporului, #Lazaroiu partid Diaconescu, #Lazaroiu PDL, #Lazaroiu Voinescu Preda , #consilier prezidential
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Sunt cativa dinozauri la PDL care s-au infipt in functii . Nu vor pleca de acolo decat cu picioarele inainte . Probabil ca asta va fi sfarsitul , la fel ca la PNTCD .
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Paretidul Poporului se va dovedi o mare cacealma pentru cei care seara de seara, striga pe OTV... Da, Da, da...