Lazaroiu: Rus a scapat de inchisoare. Antonescu - crime cu mana altora - Interviu

Luni, 06 August 2012, ora 19:06
11096 citiri
Lazaroiu: Rus a scapat de inchisoare. Antonescu - crime cu mana altora - Interviu

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu crede ca ministrul de Interne, Ioan Rus, si cel al Administratiei, Victor Paul Dobre, si-au dat demisiile pentru ca riscau sa intre in inchisoare daca ar fi continuat operatiunea de eliminare de pe listele electorale a romanilor, cu ajutorul careia USL vrea sa-l demita pe presedintele Traian Basescu.

Lazaroiu a catalogat aceasta operatiune drept "genocid birocratic" si considera ca presedintele interimar, Crin Antonescu, incearca sa faca astfel de "crime" prin intermediul altora.

"Ponta este unul din capii loviturii de stat. Curand va ramane singurel in povestea asta. Cred ca Ponta l-a instigat pe Rus sa faca mini-recensamantul si Rus si-a dat seama ca trebuie sa aleaga intre inchisoare si libertate", a adaugat fostul ministru al Muncii.

In opinia sa, "pucistii" au primit o lovitura grea dupa ce Parchetul a ridicat listele cu alegatori, insa nu e sigur ca operatiunea de demitere a presedintelui Traian Basescu s-a incheiat.

Referindu-se la ministrul propus al Justitiei, Mona Pivniceru, Lazaroiu a spus ca aceasta e un "magistrat retrograd".

Citeste interviul acordat Ziare.com de Sebastian Lazaroiu:

Care credeti ca e cauza reala a demisiei ministrului de Interne, Ioan Rus, si a celui delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre - s-au facut presiuni asupra lor pentru un anumit rezultat la referendum sau n-au mai stiut sa gestioneze situatia?

Cred ca frica de inchisoare. Pe Dobre il stiu de ceva timp. Si e un tip legalist, cu onoare. Ambii raman raspunzatori pentru fraudele masive de la referendum, cea mai mare mascarada electorala din 1990 pana azi. E bine macar ca nu au vrut sa gireze genocidul birocratic pe care Ponta si Antonescu il pregateau - adica radierea a 2-3 milioane de cetateni romani din listele electorale.

In declaratia prin care si-a anuntat demisia, Ioan Rus a acuzat presiuni si din partea lui Traian Basescu, dar si a lui Crin Antonescu. Ce spune asta despre relatiile din USL?

Crin Antonescu vrea sa ramana cu orice pret la Cotroceni. Repet, cu orice pret. Insa vrea sa comita crimele cu mana altora. Eu cred ca nimeni nu va fi dispus sa intre la inchisoare pentru ca Antonescu sa uzurpe un scaun pe care nu il merita.

Care credeti ca e rolul lui Victor Ponta in toata povestea asta? A fost obligat sa accepte demisia lui Rus sau a fost la originea ei?

Ponta este unul din capii loviturii de stat. Curand va ramane singurel in povestea asta. Cred ca Ponta l-a instigat pe Rus sa faca mini-recensamantul si Rus si-a dat seama ca trebuie sa aleaga intre inchisoare si libertate.

Avea Rus o misiune imposibila cu organizarea mini-recensamantului?

Mini-recensamantul era cea mai mare prostie pe care putea sa o faca MAI. Oricum costurile exista, chiar daca vor renunta la aceasta ineptie. Romania isi ia adio de la Schengen pentru o lunga perioada. Si Rus, cu toata demisia lor, este responsabil pentru asta. Cand afirmi ca nu stii cati cetateni cu drept de vot ai in Romania, intr-o hartie oficiala, cum poti sa mai speri sa te ia in serios cineva preocupat de chestiunea evidentei persoanelor care intra sau ies de pe teritoriul Romaniei?

Curtea Constitutionala a trimis o adresa Guvernului prin care precizeaza ca a cerut listele pe baza carora s-a desfasurat referendumul, nu actualizarea lor. Putem spune ca s-a incheiat lupta pentru referendum si ca Traian Basescu a scapat de demitere?

Deocamdata nu putem spune nimic. E clar ca pucistii incep sa se disperseze, de cand Parchetul a ridicat listele electorale permanente. Adica proba fraudelor de la referendum. Acum se vor crea probabil cuiburi de rezistenta. Dar sunt putini inconstienti care sunt dispusi sa isi riste libertatea pentru ca o paiata sa stea la Cotroceni.

Mai are USL parghii sau dorinta pentru a continua actiunea de demitere a lui Traian Basescu?

USL ar fi mai bine sa traga linie si sa anticipeze costurile politice uriase pe care le va plati la parlamentare.

Ce parere aveti despre noii ministri din Guvernul Ponta?

Singura numire care ma ingrijoreaza este cea a doamnei Mona Pivniceru la Justitie. Pivniceru s-a remarcat in ultimii ani ca fiind cel mai retrograd magistrat, aparatorul infractorilor cu gulere albe, asa incat o vedeam mai curand ministru al injustitiei. Sper sa nu se apuce sa forteze schimbarea procurorilor.

Stiu ca Ponta si Antonescu vor sa dea un semnal celor care au participat la lovitura de stat ca vor fi absolviti de vina. Eu le-as spune acestora sa nu mizeze pe asta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Lazaroiu Ioan Rus inchisoare, #Lazaroiu Antonescu crime , #consilier prezidential