Piticul care a ucis-o pe Alba ca Zapada (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 14:04
6036 citiri
Piticul care a ucis-o pe Alba ca Zapada (Opinii)
Foto: Arhiva

Va jur ca nu este vorba despre cel la care va ganditi deja a fi autorul otravirii Albei ca Zapada. Piticii sunt si ei de felurite tipuri, nu doar din specia celor care topaie in poze, vorbesc turat si executa fara gres sentinte venite de deasupra. P

iticul nostru criminal face parte din gasca celor mai rai - care, trebuie sa recunoasteti, sunt cei de iti joaca in cap si nu reusesti sa scapi de ei decat in urma unui efort pe viata si pe moarte.

Revocarea ministrului Sebastian Lazaroiu este o surpriza uriasa pentru toata lumea tocmai pentru ca ea este de un normal care socheaza in masa de anormal in care vietuieste Executivul lui Emil Boc. Masura ar fi putut sa fie luata la fel de bine cu mult timp in urma. Sau, si mai bine, ar fi putut sa nu aiba loc niciodata, daca de la bun inceput fostul consilier prezidential nu ajungea in fruntea Ministerului Muncii.

Inlaturarea lui Sebastian Lazaroiu va aduce cu sine o repliere de forte impresionanta, pe masura surprizei provocata de neaspteptatul deciziei, atat de o parte a scenei politice, cat si de cealalta. Aparent, primul mare castigator la capitolul imagine este Emil Boc. Este prima decizie in trei ani de mandat care impresioneaza fara echivoc, din start, chiar daca ea a fost luata la Cotroceni si abia apoi comunicata premierului.

Ca sa ajungem mai repede la piticul criminal, sa mergem pe urmele sale. Pasul unu. Cine l-a adus pe Lazaroiu in fruntea ministerului? Boc sau Basescu? Sa ne aducem aminte cu ce se ocupa Lazaroiu inainte de a fi numit ministru. Era portavocea tot mai stridenta de la Cotroceni impotriva premierului Boc, a masurilor adoptate de PDL si a mai multor personaje centrale din partid.

Va aduceti aminte cum toata lumea se intreba cum a putut sa isi muste mana, buzele si limba intr-atat de tare Emil Boc, pentru a fi in stare apoi sa il numesti pe criticul tau ministru al Muncii? Sebastian Lazaroiu parea ca isi daduse demisia de la Cotroceni doar pentru a veni in coasta lui Emil Boc de unde sa dicteze temele si predicatele viitoarei campanii electorale pentru 2012.

Alba ca Zapada, Fetita cu chibrituri, peste 40% dintre romani sunt bogati (i.e. dintre cei care castiga 800 lei pe membru de familie), 63% dintre primarii USL fura banii statului si dau ajutoare fictive - si toate celelalte torpile lansate din cabinetul ministerului Muncii au lasat senzatia ca sunt temele OFICIALE ale Partidului Democrat Liberal, din moment ce au fost exprimate prin gura fostului consilier prezidential si "cititorul" perfect al gandurilor lui Traian Basescu. Or, eliminarea abrupta ar trebui sa ne trimita cu gandul la o fractura puternica pe undeva. Doar ca unde a avut ea loc?

Aici intra in scena piticii vinovati de haosul general. Piticii sunt angrenati in jocuri care devin in timp de nerecunoscut nici pentru autorul lor. E ruptura asta dintre Boc si Lazaroiu o noua fractura intre presedinte si premier? Vrea din nou sa-l schimbe pe Emil Boc si nu are pregatit un nume pentru a-l supune aprobarii majoritatii parlamentare? Sau, mai simplu, Sebastian Lazaroiu devenise prin toate minunatiile pe care le debita cel mai de incredere aliat al USL si Partidul Democrat Liberal l-a azvarlit afara?

Un lucru e totusi sigur - Alba ca Zapada a murit inainte sa se nasca, indiferent ce va mai face sau spune domnul Lazaroiu. E si un mic paradox in toata neintelegerea care pluteste acum. Emil Boc declara ca are nevoie de un ministru care sa nu isi faca imagine in detrimentul partidului. Culmea, insa, exemple precum Igas, Ialomitianu, Funeriu sau, mai ales, Elena Udrea nu isi fac nici lor imagine si o distrug pe cea a partidului.

Daca Emil Boc vrea sa isi reformeze imaginea - pe a sa si pe cea a partidului, indisolubil si inextricabil legate una de alta - sa inceapa cu rezolvarea acestei probleme. Sa isi faca ordine in Guvern, in partid si in relatia cu Cotroceniul. Altfel, piticii de acolo vor ajunge sa dicteze totul la "uriasul" din Palatul Victoria.

Dincolo de telepatia dintre pitici, daca vor sa supravietuiasca, ei trebuie sa se rupa unul de altul. Doar separat mai au o sansa.

Daca PDL si aceasta guvernare vrea sa mai salveze ceva, ar trebui sa se ridice impotriva piticilor haotici, fara sens si contradictorii. Oricat de inspirati ar putea parea, ei se dovedesc prea des si prea curand a fi falimentari. Ca si ultima monstra a la Lazaroiu si copilaria basmelor pierdute.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Sebastian Lazaroiu demis ministru, #Emil Boc revocat Lazaroiu, #lazaroiu alba ca zapada , #demis