Sebastian Lazaroiu: Boc a renuntat la mine, nu Basescu

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 23:40
3738 citiri
Sebastian Lazaroiu: Boc a renuntat la mine, nu Basescu
Foto: B1TV

Sebastian Lazaroiu, fost ministru al Muncii, a vorbit luni seara despre remanierea sa, sustinand ca premierul Emil Boc a fost cel care a renuntat la el, nu presedintele Traian Basescu.

"Mi-au spus ca in interviul dat cu cateva zile inainte am criticat PDL-ul. Am fost confuz, pentru ca nu mi-am amintit sa fi facut asta. Nu vreau sa fac speculatii, dar a fost un alt motiv in spatele demiterii mele", a declarat Sebastian Lazaroiu, la B1 TV.

"Presedintele niciodata nu va refuza sa semneze o revocare, e inutil. Premierul e cel care conduce Guvernul si nu poate sa accepte un om in echipa, daca el nu se intelege cu omul respectiv", a precizat Lazaroiu, explicand astfel ca premierul Emil Boc a fost cel care a decis remanierea sa, nu presedintele Traian Basescu.

Intrebat daca nu ar fi fost normal sa fie anuntat ca este remaniat intr-o discutie tete-a-tete, Lazaroiu a marturisit ca se putea si mai rau.

"Puteam sa aflu din presa. Am primit telefonul si dupa jumatate de ora s-a anuntat oficial. Deci am fost anuntat inainte", a declarat Sebastian Lazaroiu.

Acesta sustine ca, dupa ce a plecat de la Ministerul Muncii, a avut optiunea de a se intoarce in consultanta sau de a se intoarce in politica si adauga ca este "mai tentat de a doua varianta".

"Cand m-am dus la Ministerul Muncii nu m-am dus pentru bani, pentru functie, pentru nimic. Aveam o apasare ca vorbesc, vorbesc, si nu se intampla nimic, am zis ca pentru mine e sansa sa ma implic, sa nu mai stau in tribune, pentru ca in tribune e usor sa vorbesti, optiunea mea e sa fiu in arena, nu in tribune", spune fostul ministru al Muncii.

"PDL nu are puterea sa comunice"

Sebastian Lazaroiu a adaugat ca Guvernul Boc are o problema serioasa de comunicare si ca in Executiv exista persoane carora "le este teama" sa vorbeasca si ofera astfel sansa Opozitiei sa se manifeste in media.

"Marea problema a acestui Guvern a fost comunicarea, inca din 2009. Pentru ca sunt comunicatori slabi multi, unii nu cred si nu ies sa sustina lucruri pe care nu le cred, exista si o anumita teama, eu cand am plecat de la Ministerul Muncii, au vazut asta si au spus: omul asta a criticat partidul si a fost revocat", a spus Lazaroiu.

Fostul consilier prezidential a adaugat ca in Romania exista electorat de dreapta si o puternica sustinere pentru masurile de dreapta ale Guvernarii, care ar fi de peste 50%, si a precizat ca oamenii au inteles ca povestea "cu statul social e doar un basm". Lazaroiu adauga insa ca PDL "nu mai are puterea sa comunice", dupa ce "s-a erodat foarte mult la guvernare".

In ceea ce priveste aparitia de partide noi, Sebastian Lazaroiu sustine ca este o situatie inevitabila si adauga ca Partidul Poporului, al lui Dan Diaconescu, "raspunde nevoii electoratului de a se amagi".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Sebastian Lazaroiu, #Lazaroiu demis Boc, #Lazaroiu remaniat Boc , #demis