Consilierul lui Lazaroiu: In cazul sinucigasilor eu as chema REBU, nu IML-ul

Luni, 29 August 2011, ora 23:07
5337 citiri
Consilierul lui Lazaroiu: In cazul sinucigasilor eu as chema REBU, nu IML-ul
Foto: Arhiva

Consilierul pe probleme politice al ministrului Muncii Sebastian Lazaroiu, Mirel Axinte, a asistat la o sinucidere in gara din Predeal, insa termenii cu care a descris incidentul nu au ilustrat compasiunea fata de victima. El sustine ca "sinuciderea este un viol, un act demonstrativ, ostentativ si penibil".

"Sinucidere in gara la Predeal, chiar in fata noastra, la 2 m. Etecuru. Nu mi s-a parut cumplit. Cumplit era sa cada cineva pe linia ferata si sa moara. Nu-mi plac sinucigasii iar asta cu atat mai putin, ca si-a ales sa se omoare la cativa metri in fata Danei. Daca vrei sa te sinucizi, du-te-n p---a ma-tii si fa-o pe pustii, nu intr-un loc public. Sinuciderea (cu extrem de putine exceptii) e un viol, un act demonstrativ, ostentativ si penibil. Sinucigasii publici ar trebui amendati, arestati si batuti.

Asa cum nu te ca-- in public, n-ar trebui nici sa te sinucizi in public. Salvarea unor asemenea personaje nu e o miza. In cazul sinucigasilor eu as chema REBU, nu IML-ul. Tare mi-e teama ca la Sinaia-n gara ne asteapta sinucigasul din Sinaia. Or fi mai multi? O secta? Un traseu turistic cu senzatii mai tari decat Dracula?", a scris consilierul ministrului Lazaroiu intr-un comentariu postat la finalul unui articol de pe Blogary.

Dupa ce comentariile au ajuns in presa, Mirel Axinte a declarat ca regreta si a tinut sa precizeze ca a fost o reactie emotionala de moment, fiind mai sensibil la acest subiect deoarece si o matusa de-a lui s-a sinucis.

"Eram in gara la Predeal. Barbatul a sarit pe sina s-a asezat in genunchi si a pus capul pe linie. Nu am apucat decat sa ii intorc capul prietenei mele sa nu vada. Drept urmare m-am revoltat ca si eu am avut un caz in familie, o matusa s-a sinucis. A fost o reactie pe moment", a declarat Axinte la Antena 3.

Consilierul lui Sebastian Lazaroiu a mai spus ca este impotriva sinuciderii ca solutie.

"Sunt impotriva sinuciderii ca solutie. Daca eram cinic puteam sa spun: asta este s-a sinucis. Este o reactie pe care o regret. Nu trebuia sa scriu in comentarii, dar nu am stiu cum sa ma manifest in momentul respectiv, a fost o reactie emotionala de moment. Daca ma gandeam in momentul ala ma opream. Imi prezint scuze familiei pentru comentariile mele", a mai spus Mirel Axinte.

Mirel Valentin Axinte este un fost vanzator de usi de garaj. El a devenit cunoscut in timpul campaniei prezidentiale din 2009, cand i-a luat un interviu presedintelui Traian Basescu, transmis live pe site-ul sau. Anterior, Bleen crease pe Facebook un grup de sustinere pentru Basescu, intitulat ironic "Uniti Pentru Dictatura Basescu".

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Mirel Axinte consilier Sebastian Lazaroiu, #comentarii dure sinucigas , #ministrul Muncii