Debutul Albei ca Zapada (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 04 Iunie 2011, ora 15:29
4886 citiri
Debutul Albei ca Zapada (Opinii)

Numirea lui Sebastian Lazaroiu in fruntea Ministerului Muncii are logica ei, din anumite puncte de vedere. Pe de-o parte, pare a confirma motivele reale care au determinat plecarea domniei sale de la Palatul Cotroceni.

Nu declaratiile controversate privind UDMR au fost de vina. Dl. Lazaroiu urma, iata, sa treaca de pe marginea terenului in interiorul acestuia, ca jucator. Ce pozitie va avea, pana la urma, in joc ramane de vazut. Deocamdata se lucreaza la imaginea publica cu care va intra in politica. Poate in PDL, poate in Alba ca Zapada, vom vedea.

In al doilea rand, prin aceasta numire se intareste aripa prezidentiala a Guvernului. In mod evident, in guvern Sebastian Lazaroiu urmeaza sa aplice viziunea presedintelui in privinta reformei protectiei sociale, ceea ce nu e un lucru rau, caci trebuie sa intre cineva si haosul pagubos de acolo. "Sprer ca cele ce le-am discutat pana tarziu, dupa miezul noptii, vor fi promovate si in guvern", i-a spus Traian Basescu fostului sau consilier dupa depunerea juramantului la Palatul Cotroceni. E drept, ma indoiesc ca un membru de partid se incumeta sa taie din ajutoarele sociale cand alegerile bat deja la usa.

Ce nu stiu este daca Sebastian Lazaroiu are si autoritatea necesara pentru a face ceea ce trebuie sa faca. Caci Traian Basescu a mai incercat transfuzii de autoritate, inclusiv cu Emil Boc si a cam esuat. Cum se va impune asadar Sebastian Lazaroiu in fata sindicatelor si in fata politicenilor, ramane de vazut.

Dincolo de asta insa, din punctul de vedere al lui Emil Boc, a PDL si chiar a Coalitiei, aceasta desemnare pare cam bagata pe gat. Este cel putin ciudat pentru Emil Boc sa cheme in echipa sa un om care in urma cu doar cateva zile ii cerea public demisia.

"Ratiunea ar trebui sa-l indemne pe Boc sa lase locul unui tehnocrat", spunea Sebastian Lazaroiu pe 16 mai intr-un interviu acordat EVZ. Declaratia a fost apoi reluata de mai multe ori in diferite forme. E drept, si Elena Udrea cerea schimbarea premierului in toamna anului trecut, dar domnia sa este o intangibila baroneasa a PDL, nu un tehnocrat venit din societatea civila.

Ministrii UDMR se trezesc la aceeasi masa cu analistul politic care lansa un atac aspru la adresa formatiunii maghiare,despre care spunea ca mai exista pe scena politica doar pentru ca nimeni nu a contestat-o la tribunal pana acum. Intr-un fel, a fost o contestare a legitimitatii intregii coalitii, care are un membru foarte vulnerabil din punct de vedere legal.

PDL, la randul sau, da un semnal de incoerenta. Vrea sau nu tehnocrati? Daca da, de ce nu accepta varianta lui Traian Basescu de schimbare a premierului? Daca nu, de ce l-a acceptat pe Sebastian Lazaroiu? De ce nu a impus un membru de partid pentru acest portofoliu? Daca n-a avut pe cine, partidul vadeste o grava lipsa de cadre sau de apetit reformist. Sau a fost batalia dintre baroni prea apriga si singura solutie a fost meciul nul, adjudecat in ultima secunda de Traian Basescu? Iar faptul ca presedintele a ales un om din afara partidului, spune multe despre relatia sa cu PDL. In orice caz, ma indoiesc ca galusca Lazaroiu va fi bine digerata tocmai de catre feudalii la care Traian Basescu facea trimitere in discursul de la investirea noului ministru.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Sebastian Lazaroiu ministrul Muncii, #Sebastian Lazaroiu Ministerul Muncii , #ministrul Muncii
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
nu am inteles nimic ! pentru mine e prea de dimineata ! de fapt ce s-a intamplat ? nimic ! Lazaroiu e ministrul muncii , si cam asta-i tot ! daca era altul , cu siguranta presa ar fi scris , de ce nu e Lazaroiu ministrul muncii ?