Lazaroiu le trimite scrisori parlamentarilor - vezi ce le cere

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 16:53
1471 citiri
Lazaroiu le trimite scrisori parlamentarilor - vezi ce le cere
Foto: Arhiva

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a trimis, luni, tuturor parlamentarilor, o scrisoare in care le cere sa voteze noua Lege a asistentei sociale.

Potrivit lui Lazaroiu, citat de Mediafax, actualul sistem de asistenta este unul al abuzului, fraudei si mitei electorale.

"Actualul sistem de asistenta sociala este unul al abuzului, fraudei si mitei electorale. Noua Lege a Asistentei Sociale reprezinta primul pas in eliminarea raului din sistem si, de aceea, consider ca toti cei responsabili trebuie sa ne unim fortele in adoptarea cat mai rapida a acestei legi", se arata in scrisoarea care poarta semnatura ministrului Muncii.

Lazaroiu face apel la deputati si senatori sa sprijine adoptarea proiectului Legii asistentei sociale.

"Pentru a depasi aceste vremuri de criza trebuie sa fim uniti si responsabili, trebuie sa lasam deoparte orgoliile politice si personale, sa ne asezam impreuna la aceeasi masa si sa punem pe primul plan interesul national. Astazi, interesul national se traduce prin responsabilitate, cumpatare si curajul de a spune adevarul. Iar adevarul este ca, acum, romanii nu-si mai pot permite 'generozitate' pre-electorala cu care au fost obisnuiti timp de 20 de ani.

Esecul comunismului este in primul rand esecul statului atotputernic, asa cum criza datoriilor suverane care bantuie astazi Europa este si criza statului asistential. Situatia extrem de grava in care se afla mai multe state europene, care pana nu demult treceau drept exemple ale bunastarii, nu ne poate lasa indiferenti. Nu ne mai putem minti. Este momentul sa spunem ce ne putem permite ca economie si ce nu ne putem permite", scrie Lazaroiu.

A recurge la ajutorul statului trebuie sa fie exceptie, nu regula, sustine fostul consilier.

Noi, politicienii, 'dam' ajutoare, 'marim' salarii, 'dublam' pensii insa nu noi platim facturile generozitatii noastre. Le platesc contribuabilii, pana la ultimul ban. Nu trebuie sa uitam asta nicio clipa. A recurge la ajutorul statului trebuie sa fie exceptie, nu regula. Trebuie sa-i ajutam pe cei care se afla cu adevarat in dificultate, nu pe cei care vor sa-si completeze veniturile cu ajutoare primite de la stat. Trebuie sa privim sistemul de asistenta sociala nu numai ca pe o expresie a solidaritatii intre cetatenii acestei tari, ci si ca pe o investitie in oameni", mai arata ministrul Muncii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#lazaroiu scrisori parlamentari, #sistem asisttenta sociala lazaroiu , #ministrul Muncii