Lazaroiu: Suntem mai pregatiti decat eram acum un an sa facem fata unui nou val de criza

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 22:38
1384 citiri
Lazaroiu: Suntem mai pregatiti decat eram acum un an sa facem fata unui nou val de criza
Foto: replicaonline.ro

Ministrul Muncii Sebastian Lazaroiu este de parere ca "suntem azi mai pregatiti decat eram acum un an sa facem fata unui nou val de criza", avertizand insa ca trebuie continuata reforma institutionala a Romaniei.

Declaratiile acestuia au fost facute, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, sustinuta la Alba Iulia.

El spune ca Romania a reusit sa iasa din recesiune in primul semestru al acestui an, insa avertizeaza ca lucrurile nu s-au linistit nici in context international, ci, dimpotriva, apar noi "tulburari", noteaza Mediafax.

"Noi am reusit sa iesim din recesiune in primul semestru al acestui an, dar criza inca este aici, si daca ne uitam si la contextul international, vedeti ca lucrurile nu s-au linistit, ci, dimpotriva, apar noi tulburari in special in zona Uniunii Europene, dar si peste Ocean, in SUA.

Suntem azi mai pregatiti decat eram acum un an sa facem fata unui nou val de criza, dar este clar ca va trebui sa ramanem prudenti atunci cand vorbim de promisiunile pe care le facem oamenilor in campania electorala si mai ales sa continuam reforma institutionala a Romaniei", a spus Lazaroiu, potrivit sursei citate.

Totoadata, el a mai precizat ca IMM-urile trebuie sustinute deoarece sunt "mici motorase ale economiei" si "sunt esentiale pentru iesirea din criza".

Si premierul Emil Boc a recunoscut joi seara, la B1 Tv ca este posibil un al doilea val al crizei economice, dar a subliniat ca Guvernul nu are in vedere, in acest moment, noi masuri de austeritate.

"Al doilea val al crizei economic este posibil. Sper ca UE sa aiba capacitatea sa rezolve problemele din zona euro si am convingerea ca va fi gasita o solutie, cu masuri de austeritate dure. Romania are acum stabilitate macroeconomica, dar trebuie sa fim extrem de prudenti, sa nu cadem in patima populismului, ca in 2008, sa dam mariri de salarii. In acest moment nu avem in vedere alte masuri de austeritate, dar suntem atenti la ceea ce se intampla in exterior, in alte state europene.

Ulterior, seful Guvernului a recunoscut ca se uita cu "teama" la Italia si la Grecia, dar urmareste cu interes si ceea ce se intampla in Statele Unite.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Sebastian Lazaroiu ministrul Muncii, #criza recesiune Romania , #ministrul Muncii