Sebastian Lazaroiu: Nu vreau sa fac un nou partid

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 22:14
2359 citiri
Sebastian Lazaroiu: Nu vreau sa fac un nou partid
Foto: B1TV

Sebastian Lazaroiu, ministrul Muncii, a incercat sa explice, marti seara, de ce s-a transformat in tinta atacurilor Opozitiei.

"Cred ca, daca nu stai cuminte si iti exprimi punctul de vedere, esti expus atacurilor. (...) Mie mi se pare ca doamna Udrea este mai 'tinta' decat mine, e tocata tot timpul. La fel si ministrul Funeriu", a spus fostul consilier prezidential, la B1 TV.

"Nu sunt inscris in PDL, dar banuiesc ca cei din partid m-au sustinut pentru ca au vazut ca am convingeri de centru-dreapta. Nu vreau sa fac un nou partid si nici nu vreau sa devin seful unui partid. Nici sa fiu ministru nu am tinut, decizia am luat-o in jumatate de ora. Un ministru are o demnitate publica foarte inalta, face politica, se presupune ca vrei ceva pentru tara, ca pleci de la niste principii si te bati pentru ele", a mai spus Sebastian Lazaroiu.

Alba ca Zapada are slogan

"Alba ca Zapada" este insa o necesitate, dupa spusele sale, "o platforma de centru-dreapta ar fi foarte bine primita". "PDL-ul nu este capabil sa capteze acest urias bazin, are probleme de comunicare. Sunt sigur ca masurile de anul trecut ar fi avut un impact mai mic, daca ar fi existat un curaj in comunicare", a mai opinat ministrul Muncii.

La un an de cand a lansat conceptul "Alba ca Zapada", fostul consilier prezidential, actual ministru al Muncii, i-a si gasit un motto, pe care l-a facut public la scoala de vara a tinerilor democrat-liberali, fara a se putea vorbi totusi despre o lansare oficiala.

Surse din partid au declarat, insa, pentru Ziare.com, ca Lazaroiu s-a hotarat asupra sloganului "Romania e in miscare".

Vorbind despre relatia cu seful statului, Traian Basescu, fostul sau consilier a precizat ca a invatat multe lucruri de la Traian Basescu.

"Am stat alaturi de presedinte din 2007. Impartasim niste impresii, am invatat de la presedinte foarte multe lucruri. Este foarte usor ca noi doi sa spunem aceleasi lucruri", a explicat Lazaroiu si relatia apropiata cu Traian Basescu.

Despre romanii din Spania

Ministrul Muncii a vorbit, inca o data, despre restrictiile impuse muncitorilor romani din Spania, explicand ca Romania ar fi putut sa conteste decizia guvernului de la Madrid.

"Decizia ca Spania sa ridice restrictiile impuse muncitorilor romani poate veni de la Bruxelles. Romania putea sa conteste decizia, dar nu ar fi fost o decizie inteleapta, pentru ca s-ar fi ajuns in Consiliu, iar acolo este foarte greu sa obtii o majoritate. Sunt deja 11 tari care, dupa 1990, au mentinut restrictiile pentru muncitorii straini si probabil ca le vor mentine pana in 2014, cand sunt obligati, de catre Uniunea Europeana, sa le ridice", si-a exprimat parerea ministrul Muncii.

Vorbind despre vizita facuta recent in Spania, Sebastian Lazaroiu a precizat ca a vrut sa se asigure ca restrictiile nu sunt aplicate abuziv. "Ca sa nu apara ambiguitati de genul acesta, am zis sa facem un grup de lucru comun, format din specialisti romani si spanioli, care sa verifice situatia", a spus ministrul.

Impunerea restrictiilor pentru romani a fost un mesaj prost pentru solidaritatea europeana, in general, crede Lazaroiu. "Spaniolii au facut asta ca sa elibereze niste locuri de munca pentru ai lor. S-au uitat pe statistici, si au vazut ca romani sunt multi, care muncesc acolo. Dar ii tin pe romani acolo pentru muncile grele, din agricultura, care nu sunt vrute de spanioli", a spus Lazaroiu.

Despre minister si politica

Despre ministerul pe care l-a preluat, Lazaroiu afirma ca "se vede ca niciun ministru nu a coborat in maruntaiele institutiei, e multa putreziciune acolo, o birocratie rezistenta la schimbare". Inspectia sociala este slaba si sunt angajati care nu fac nimic si iau bani de la stat, mai spune seful ministerului.

"Probabil ca Ministerul Muncii este singurul din lume care face plati. Acestea ar trebui sa fie facute de primarii, in niciun caz nu de catre minister", a mai spus Lazaroiu.

Despre campania electorala

In viitoarea campanie electorala, partidele nu vor mai promite electoratului diferite lucruri, pentru a castiga alegerile.

Sebastian Lazaroiu l-a provocat pe Ion Cristoiu la un pariu: "La anul va castiga forta politica ce va promite mai putin. O sa vedeti ca si Opozitia a inteles acest lucru. Oamenii au simtit-o pe pielea lor, in 2007 au primit mai mult, iar in 2010 li s-a luat. Ei nu mai au incredere ca ceea ce primesc este pe termen lung".

Lazaroiu: PDL a castigat deja alegerile din 2012, PNL nu mai exista

Comasarea alegerilor este o idee buna, in viziunea fostului consilier prezidential, doar in conditiile in care "va fi facuta si regionalizarea".

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#lazaroiu alba ca zapada, #lazaroiu nou partid, #lazaroiu romani spania, #Lazaroiu Basescu , #stiri Sebastian Lazaroiu
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Nu cred ca ar avea mai mult de 2 membri , el si nevastasa.
Poza Deniutz
Deniutz
rank 4