Si UniCredit creste avansul la creditele ipotecare, din cauza Legii darii in plata

Joi, 12 Mai 2016, ora 14:25
5436 citiri
Si UniCredit creste avansul la creditele ipotecare, din cauza Legii darii in plata
Foto: Arhiva Ziare.com

UniCredit Bank va majora de luni avansul pentru creditele imobiliare si ipotecare la 25%, de la 15% pentru finantarile in lei, respectiv 20% pentru cele in euro, dupa ce Legea privind darea in plata va intra in vigoare vineri.

Este a zecea banca din sistem care anunta inasprirea conditiilor de creditare, potrivit News.ro.

Unicredit va acorda de luni produsul de credit ipotecar, imobiliar de achizitie sau de constructie cu avans minim de 25%, atat pentru creditele in lei, cat si pentru cele in euro.

"Aceasta decizie a fost adoptata in urma analizelor interne pe care le-am realizat ca urmare a intrarii in vigoare a legii darii in plata. Monitorizam cu atentie evolutia pietei imobiliare si consecintele adoptarii legii darii in plata", au declarat joi reprezentantii institutiei de credit.

Este oficial: Legea darii in plata a fost publicata in Monitorul Oficial si intra in vigoare peste 15 zile

UniCredit subliniaza ca intentioneaza sa sustina in continuare cererea de finantari ipotecare, atat prin programul Prima Casa, pentru care spera suplimentarea fondurilor, cat si prin finantarile de credite ipotecare cu avans de 25%.

"Credem ca acest produs ipotecar oferit de UniCredit Bank ramane in continuare printre cele mai competitive din piata", au comentat oficialii bancii.

Pana la acest moment, noua banci au inasprit deja conditiile de creditare pe fondul aparitiei darii in plata, majorand in general avansul pentru creditele imobiliare la circa 30%-40%.

Banca Romaneasca, Raiffeisen Bank, Garanti Bank, Bancpost si Intesa Sanpaolo Bank au majorat avansul la creditele ipotecare inainte ca legea darii in plata sa fie votata, iar BRD si Alpha Bank au aplicat masurile la putin timp dupa votarea legii in Camera Deputatilor, pe13 aprilie.

Totodata, banca de stat CEC Bank a anuntat saptamana trecuta ca mareste la 30% avansul la creditele imobiliare si majoreaza marja de dobanda la imprumuturi cu 1 punct procentual in cazul creditelor in lei si cu 2 puncte procentuale la cele in valuta.

Consecintele Legii darii in plata: CEC Bank mareste avansul la creditele imobiliare si scumpeste imprumuturile

BCR a majorat luni avansul la creditele ipotecare de la 15% la 35%, cumulat cu reducerea perioadei de finantare de la maxim 30 de ani la 25 de ani.

Efectul darii in plata: BCR mareste avansul pentru creditele ipotecare - Cate banci au luat aceasta masura

Bancile stramba din nas la Legea darii in plata

Legea darii in plata va intra in vigoare vineri, 13 mai.

Majoritatea bancilor au anuntat ca vor contesta in instanta notificarile de dare in plata, respectiv aspectele de neconstitutionalitate ale legii, care vizeaza in principal aplicarea retroactiva si incalcarea dreptului de proprietate.

Tinerii pot sa-si ia adio de la cumpararea unei locuinte

Persoanele care vor putea beneficia de aceasta lege trebuie sa fie consumatori persoane fizice, cu credite imobiliare/ipotecare de maxim 250.000 de euro, inclusiv credite de nevoi personale cu ipoteca, conditia fiind ca finantarile sa fi fost contractate pentru achizitia, constructia, extinderea, modernizarea, amenajarea sau reabilitarea unui imobil cu destinatia de locuinta sau garantia sa include cel putin un imobil cu destinatia de locuinta.

De asemenea, se aplica si debitorilor care au fost deja executati silit de catre banci, pentru a le fi sterse datoriile ramase.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#UniCredit majorare avans credite, #avans credite ipotecare Unicredit, #unicredit avans , #banci