Tariceanu intoarce Legea gratierii la Comisia Juridica dupa ce Dragnea s-a suparat ca a fost modificata

Luni, 08 Mai 2017, ora 14:14
11225 citiri
Tariceanu intoarce Legea gratierii la Comisia Juridica dupa ce Dragnea s-a suparat ca a fost modificata
Foto: Arhiva Ziare.com

Proiectul Legii gratierii va fi trimis inapoi la Comisia Juridica din Senat, decizia fiind luata la cateva ore dupa ce senatorii juristi votasera un raport de admitere "cu amendamente" pentru aceasta lege, fapt ce l-a deranjat pe liderul PSD Liviu Dragnea.

Proiectul trebuia dezbatut si votat luni in plenul Senatului, insa presedintele acestei Camere, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca va propune ca acesta sa se intoarca la Comisia Juridica.

"Am facut astazi propunerea pentru adaugarea pe ordinii de zi a proiectului Legii gratierii. Punctul de vedere al Coalitiei este ca vom cere retrimiterea proiectului la comisie pentru ca proiectul sa fie adoptat in forma avansata de Guvern", a anuntat Calin Popescu Tariceanu.

Amintim ca luni dimineata senatorii din Comisia Juridica din Senat au intocmit un raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege privind gratierea, chiar daca saptamana trecuta atat Guvernul, cat si presedintele PSD Liviu Dragnea cerusera ca forma care ajunge la votul final sa fie cea propusa de Executiv.

Dupa acest lucru, Liviu Dragnea s-a aratat deranjat de decizia senatorilor din comisie. "Cea mai buna varianta e sa plece din Senat asa cum a venit de la Guvern, ca s-au schimbat de multe ori si eu sunt nemultumit", a spus presedintele PSD.

Saptamana trecuta, miecuri, Comisia juridica a Senatului a adoptat cu 5 voturi "pentru" (PSD) si 3 "impotriva" (PNL, USR si UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Basescu, Serban Nicolae si Liviu Brailoiu la proiectul de Lege privind gratierea, prin care cei condamnati la inchisoare cu executare pentru dare sau luare de mita, trafic de influenta sau cumparare de influenta urmeaza sa fie gratiati sub rezerva achitarii prejudiciului.

Ca o reactie la aceasta decizie, imediat oamenii s-au mobilizat pentru a protesta.

Joi dimineata, senatorii din Comisia Juridica au dat un nou vot pe controversatele amendamente si de data aceasta le-au respins, dar cu toate astea, joi seara oamenii au iesit din nou in strada.

Si duminica seara au avut loc proteste in Bucuresti, alte orase din tara, dar si in diaspora.

Citeste si Ce scriu marile agentii externe de presa despre protestele la gratierea coruptilor

Dupa decizia de luni dimineata, se anuntase un protest la Palatul Parlamentului, incepand cu ora 16:00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Lege gratiere comisie Senat, #Legea gratierii, #Legea gratierii proiect , #Liviu Dragnea
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
NU-o mai suciti de 10 ori lege gratieri..Dati-o peste Noapte
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5