Europarlamentarii liberali: ALDE a votat pentru Orban, Elena Basescu minte cu nerusinare!

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 18:18
4194 citiri
Europarlamentarii liberali: ALDE a votat pentru Orban, Elena Basescu minte cu nerusinare!

Europarlamentarii liberali au sustinut ca grupul liberalilor europeni - ALDE - a votat favorabil candidatura ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban, pentru postul la Curtea Europeana de Conturi. Totodata, sunt combatute declaratiile Elenei Basescu, care a afirmat contrariul.

"Delegatia Partidului National Liberal in Parlamentul European respinge cu fermitate afirmatiile mincinoase ale europarlamentarului PDL Elena Basescu, potrivit carora pozitia oficiala a ALDE in Parlamentul European a fost impotriva candidaturii lui Leonard Orban la Curtea Europeana de Conturi.

In cadrul sedintei conducerii Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa de marti, 23 octombrie, s-a decis ca toti eurodeputatii ALDE sa voteze favorabil candidatura lui Leonard Orban. Cei care au votat in mare majoritate impotriva au fost reprezentantii PPE", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Liberalii europeni au votat contra lui Leonard Orban - PDL prezinta dovada (Foto)

Reactii la respingerea lui Leonard Orban in PE - apel PDL pentru vot negativ?

In comunicat se noteaza ca "Elena Basescu ori minte cu nerusinare ori este incapabila sa inteleaga semnificatiile documentelor oficiale ale Parlamentului European".

"Din asa-zisa dovada pe care a prezentat-o public in sustinerea acuzatiilor aduse ALDE, nu reiese faptul ca pozitia oficiala a Aliantei a fost una impotriva lui Leonard Orban. Europarlamentar cu o activitate total nesemnificativa la nivelul Parlamentului European, Elena Basescu face tot posibilul sa se faca remarcata si recurge la singurele actiuni la care se pricepe - dezinformeaza si aduce acuzatii fara temei", se mai transmite in comunicat.

Leonard Orban: Unele forte politice au facut lobby contra candidaturii mele

In plus, "comportamentul iresponsabil al Elenei Basescu se inscrie in atitudinea antinationala pe care PDL o manifesta in Parlamentul European".

"Este inacceptabil ca democrat-liberalii sa exporte o batalie politica interna la nivel european, astfel incat un demnitar roman, care se bucura de reala apreciere profesionala in Uniunea Europeana, sa fie sabotat din cauza disputelor politicianiste promovate de PDL", se arata in comunicatul europarlamentarilor liberali.

Leonard Orban, respins de PE pentru postul la Curtea Europeana de Conturi

Candidatura lui Leonard Orban pentru Curtea Europeana de Conturi a fost respinsa, marti seara, in Parlamentul European. Ministrul roman al Afacerilor Europene candida pentru un loc de membru al Curtii Europene de Conturi. Candidatura sa a fost luata in discutie marti, la Strasbourg, intr-o sedinta plenara.

Grupul ALDE a sustinut si a votat numirea lui Leonard Orban la Curtea de Conturi Europeana

Grupul ALDE a transmis, prin intermediul unui comunicat remis Ziare.com, ca a votat, marti, pentru numirea lui Leonard Orban la Curtea de Conturi Europeana si ca "regreta ca aceasta candidatura nu a fost sustinuta de majoritatea Parlamentului".

"Votul a fost secret, asa cum se procedeaza in cazul tuturor numirilor individuale. Theodoros Skylakakis, purtatorul de cuvand al Grupului ALDE pentru Comisia de Control bugetar, care evalueaza competenta candidatilor pentru Curtea de Conturi Europeana a considerat ca Orban este "potrivit pentru acest post'", se transmite in comunicatul ALDE.

F.N.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#europarlamentari liberali vot Leonard Orban, #ALDE sustinere Leonard Orban, #Leonard Orban respins Curtea Europeana de , #ministru Afaceri Europene