Ziare.com

Leonard Orban, audiat la Bruxelles pentru postul de la Curtea Europeana de Conturi

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 21:56

   

Leonard Orban, audiat la Bruxelles pentru postul de la Curtea Europeana de Conturi
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, va fi audiat, miercuri, la Bruxelles, in vederea obtinerii avizului pentru ocuparea postului de la Curtea Europeana de Conturi de la Luxemburg.

Audierea lui Orban de catre Comisia de Buget a Parlamentului European va avea loc in jurul orei locale 16.00 si va dura in jur de 30-40 de minute, informeaza Mediafax.

Pentru ocuparea de la 1 ianuarie 2013 a postului respectiv, Orban va trebui sa obtina, pe langa avizul Comisiei, si un vot favorabil din partea plenului Parlamentului European, acesta urmand a fi dat in urmatoare sesiune a forului legislativ european, precum si un aviz din partea Consiliului European.

Daca va fi confirmat, Leonard Orban va ocupa incepand din ianuarie 2013 un mandat de sase ani ca membru al Curtii Europene de Conturi, mandat care revine Romaniei si este ocupat din 2007 de judecatorul Ovidiu Ispir.

Leonard Orban conduce Ministerul Afacerilor Europene de la infiintarea acestuia, in septembrie 2011, el facand parte din guvernele conduse de Emil Boc, Mihai Razvan Ungureanu si Victor Ponta.

Leonard Orban a semnat, in calitate de negociator-sef cu Uniunea Europeana, impreuna cu presedintele Romaniei, primul-ministru si ministrul Afacerilor Externe, Tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, la 25 aprilie 2005, intr-o ceremonie desfasurata in Luxemburg.

El a fost si primul comisar european al Romaniei dupa aderarea la UE in ianuarie 2007, functie pe care a ocupat-o timp de trei ani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1327 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

aceasta nulitate a Romaniei ,

numit negociator sef la interventia fratelui sau , senatorul PNL Ludovic Orban , si-a dovedit " valoarea " in acest mandat de ministru , reusind sa demonstreze ca nu e decat un politruc fara valoare in timp ce Romania pierde zeci de miliarde de euro , fonduri europene neatrase .Nu cred ca-i pasa de cei care au luat credite de la banci sa cofinanteze vreun proiect si acum s-au trezit cu finantarea blocata de UE . Chiar mai mult , urmare a negocierilor " inteligente " , Romania a ajuns sa cotizeze mai mult la bugetul UE decat primeste , fiind , din acest puct de vedere , in aceeasi situatie cu Germania si tarile nordice . Probabil ca pensia de 15 000 de euro lunar de la UE , dupa ce a " muncit " pe branci ca si comisar european , nu-i ajunge si vrea un job la Curtea de Conturi .

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor