Ziare.com

Leonard Orban: Balanta intre banii luati de la UE si cei dati este pozitiva

Miercuri, 21 Septembrie 2011, ora 20:09

   

Leonard Orban: Balanta intre banii luati de la UE si cei dati este pozitiva
Ministerul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat miercuri ca balanta neta intre sumele atrase si platile catre bugetul UE este pozitiva, la peste 5 miliarde euro, astfel ca Romania nu este contribuitor net la bugetul UE.

"Balanta este pozitiva in ceea ce priveste fondurile pe care le-a primit Romania de la UE minus fondurile pe care Romania le-a varsat la bugetul UE. In niciun caz Romania nu este un contributor net la bugetul UE si, in ciuda gradului scazut de absorbtie in ceea ce priveste politica de coeziune, de 3,7%, balanta este pozitiva. Probabil azi e peste cinci miliarde de euro", a precizat Orban.

La randul sau, comisarul european pentru buget, Janusz Lewandowski, a confirmat ca balanta este una favorabila Romaniei, ca urmare a fondurilor atrase pentru fermieri

"Contrar cu ceea ce aud la Bruxelles, este o balanta pozitiva, dar nu datorita atragerii fondurilor de coeziune, ci prin raportarea tuturor platilor livrate de la Bruxelles. Dar eu cred ca balanta pozitiva nu este datorita utilizarii fondurilor din coeziune, ci datorita fondurilor care vin in Romania pentru fermieri, prin intermediul platilor directe si a fondurilor de dezvoltare rurala care au crescut anul acesta", a spus Lewandowski.

Comisarul european si-a exprimat speranta ca anii urmatori balanta pozitiva sa fie construita nu numai pe transferuri de plati directe in agricultura, ci si pe coeziune.

Sursa: rNews

Articol citit de 778 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bani' - da si treaba - ba?

Eh, sunt ei pe undeva!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor