Ziare.com

Leonard Orban - ce poate schimba si ce nu Guvernul USL pe fonduri

de Lucian Lumezeanu
Vineri, 11 Mai 2012, ora 18:25

   

Leonard Orban - ce poate schimba si ce nu Guvernul USL pe fonduri
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, vineri, ca autoritatile de management pentru fonduri europene nu se pot trece in subordinea institutiei pe care o conduce pana in 2014, dar ca aceasta va avea mai multa putere printr-o mai buna coordonare politica.

"Autoritatile nu pot fi trecute, daca se ia decizia politica, doar de la 1 ianuarie 2014, pe viitoarea perspectiva financiara, viitorul buget al UE. Altfel, daca se trec acum, inseamna reacreditarea institutiilor, proces care dureaza intre 9 si 12 luni. In perioada asta, toata absorbtia fondurilor comunitare ar fi blocata, deci nu e posibil, in acest moment.

S-a vorbit de mai multa putere, mai multa coordonare, astfel incat sa se poata avansa mai mult si sa se dea mai multa forta de coordonare in minister. In ce priveste atributiile, dar, pe de alta parte, in masura in care se asigura o coordonare politica mai stransa, se poate acorda mai multa forta ministerului. O sa se petreaca o consolidare a acestei coordonari", a spus Orban pentru Ziare.com.

Cine merge la Consiliul European

Orban a vorbit si despre controversa referitoare la cine va reprezenta Romania la Consiliul European - presedintele tarii sau premierul.

"Trebuie sa se stie foarte clar, e vorba de o persoana din fiecare stat membru. Dupa intrarea in vigoare a Tratatului de Lisabona, in Consiliul European, un singur membru face parte. Cine trebuie sa faca parte e o decizie care se ia in fiecare stat membru. E o decizie politica interna, in functie de ordinea constitutionala, de alte elemente, e o practica foarte diferita de la un stat la altul. Nu exista nicio prevedere scrisa, nicio cutuma", a explicat Orban.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1688 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

...

guvernul USL este un guvern capabil format din profesionist care vor ajuta cu siguranta foarte mult tara !!! Jos mafia lui base !!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor