Ziare.com

Leonard Orban, despre audierea Comisiei de Control Bugetar: Am un gust amar

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 07:42

   

Leonard Orban, despre audierea Comisiei de Control Bugetar: Am un gust amar
Ministrul MAEur, Leonard Orban, a declarat marti ca mai are inca "un gust amar" dupa audierile din cadrul Comisiei de Control Bugetar pentru postul la Curtea Europeana de Conturi si a precizat ca va lua o decizie in functie de semnalele pe care le va primi de la grupurile politice din PE.

"Dupa atatea zile inca mai am gustul amar. La sfarsitul audierilor eram convins ca nu voi avea niciun fel de probleme. Au fost intrebari foarte dificile, atat tehnice cat si politice, cat si legate de posibile viitoare conflicte de interese pe care le-as putea avea in situatia mea de fost comisar european si de actual ministru responsabil cu fondurile. Dupa parerea mea am raspuns nu bine, ci foarte bine si eram convins ca nu voi avea niciun fel de probleme", a precizat ministrul.

Leonard Orban a spus ca nu a luat deocamdata o decizie privind mentinerea candidaturii sale la Curtea Europeana de Conturi.

"O sa fac o evaluare, mai am inca timp sa decid in ce masura mai continui sau nu", a declarat Orban, precizand ca sunt "foarte importante" semnalele pe care le va primi din partea diferitelor grupuri politice din Parlamentul European.

Ministrul MAEur a precizat ca a avut discutii cu grupurile politice si inainte de audierea din Comisia de Control Bugetar si a primit asigurari ca va avea un vot pozitiv.

"Din discutiile pe care le-am avut, am avut asigurari ca va fi un vot pozitiv", inclusiv de la PPE, a subliniat Leonard Orban.

La 26 septembrie, ministrul MAEur, Leonard Orban, a primit de la Comisia de Control Bugetar un aviz negativ pentru postul de membru al Curtii Europene de Conturi, desi Ayala Sender, raportorul proiectului de raport pentru numirea sa, propusese un aviz favorabil in urma audierilor.

Balanta a fost inclinata de votul europarlamentarilor PDL care au inlocuit membri permanenti ai Comisiei si au votat impotriva candidatului Romaniei.

Votul din Comisia de Control Bugetar este consultativ, la fel si cel din plenul Parlamentului European, decizia finala apartinand Consiliului European.

Sursa: rNews

Articol citit de 1382 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mey, Orbane, iata alea 2 motive:

1. Conflict de interese existent.
2. CV contrafacut.

Vezi, daca te-nhaitezi cu Plagiattore, ai apucaturi de mahala!

 

Numa pronunt in privinta competentei profesionale

a domnului Orban, nu pot face asta pentru ca profesional nu ma pricep la sforariile astea la nivel european. Insa remarc si eu ca domnul Orban, din omul ala vertical si exemplu de urmat in vremea in care era Comisar European, de numele sau nefiind legat nici un aspect negativ, ca sa zic asa, a devenit infestat cu virusul minciunii, probabil via Crin Antonescu. Pentru ca dumnealui declara ca daca votul Comisiei va fi unul negativ isi retrage candidatura. Acum o da la intors, ca nu si-o prea retrage, totusi. Si banuiesc ca de la Antonescu i se trage, ca si dragul nostru Crin a spus cu subiect si predicat ca daca Presedintele Basescu nu va fi demis, indiferent de cauza, el se va retrage din politica. Si nu a facut-o, si nici n-o va face ca minicinosul somnoros candideaza din nou. Numai bucurestenii din Colegiul unde candideaza Antonescu il pot trimite la culcare. Definitiv.

Numai bucurestenii din Colegiul unde candideaza...

Sectorul 3: Sa fii sigur de asta. Un fleac...il ciuruim :))

Poti sa ai gust amar Orbane ,

Asa avem si noi de multa vreme.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor