Ziare.com

Leonard Orban: E inacceptabila legatura dintre absorbtia actuala si alocarile viitoare

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 19:34

   

Leonard Orban: E inacceptabila legatura dintre absorbtia actuala si alocarile viitoare
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat marti, la Palatul Victoria, ca negocierile privind alocarile bugetare pe perioada 2014-2020 se anunta dificile, insa Romania trebuie sa evite orice legatura intre rata actuala de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune cu alocarile viitoare.

Guvernul a aprobat in sedinta de marti un memorandum cu privire la pozitia pe care Romania o va avea in cadrul negocierilor referitoare la viitorul cadru financiar multianual al UE pe perioada 2014-2020.

Orban: Nu e exclus ca multi beneficiari sa scape de corectiile pe POSDRU in justitie

"Trebuie sa evitam orice legatura intre rata actuala de absorbtie in ceea ce priveste fondurile structurale si de coeziune cu alocarile viitoare pe politica de coeziune. Orice fel de legatura in acest fel ar fi absolut inacceptabila. Sunt incercari ca sa se faca o asemenea legatura, dar vom respinge categoric asemenea conditionalitati", a explicat Leonard Orban.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Ministrul Afacerilor Europene a mai precizat ca "obiectivul principal al Romaniei ramane acela de a-si imbunatati pozitia de beneficiar net in relatiile financiare cu UE, in comparatie cu actuala perioada de programare".

"Mai precis, diferenta dintre veniturile obtinute si sumele transferate de Romania la bugetul UE sa fie mai mare decat in actuala perioada de programare", a adaugat ofcialul, reamintind ca in perioada 2007-2013 sumele de care beneficiaza Romania sunt pe hartie de 35,5 miliarde de euro, iar contributia este de aproximativ 9 miliarde euro.

Ministrul Afacerilor Europene nu a dorit sa avanseze nicio cifra, argumentand ca "ar fi inoportun, intrucat negocierile vor fi foarte dure".

Sursa: rNews

Articol citit de 1066 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da dle. Orban. Aveti dreptate. Ia punetii la punct pe pirlitii din

Comunitatea Europeana! Ce mama lor, mai pun si conditii? Nu pot da gologanii fara atita bataie de cap? Ce mama n*aib*ii, avem si noi nevoie de un os de ros, ca sintem socialisti, nu comunisti cum se spune in Vocea Rusiei. De cind sinteti la cirma afacerii, nu ati putut fura ca inainte: problema este incompetenta! Pina si hotii, fac scoala, in puscarie. Sinteti un simplu uslamist fara anvergura, un mic gainar...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor