Ziare.com

Leonard Orban isi retrage candidatura: Toata lumea o sa aiba de pierdut

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 21:31

   

Leonard Orban isi retrage candidatura: Toata lumea o sa aiba de pierdut
Ministrul MAEur, Leonard Orban, a declarat ca isi retrage candidatura pentru Curtea Europeana de Conturi, dupa votul negativ din PE, apreciind ca unii politicieni romani au exportat disputele interne in institutiile europene.

"Am decis, chiar daca votul din Parlament e consultativ, sa-mi retrag candidatura pentru postul de membru al Curtii Europene de Conturi", a precizat Orban, marti seara, dupa ce in Parlamentul European s-a votat impotriva candidaturii sale.

Leonard Orban, respins de PE pentru postul la Curtea Europeana de Conturi

Intrebat daca ar fi avut sanse sa treaca in Consiliu, unde se afla decizia finala, ministrul MAEur a apreciat ca exista sanse, dar a promis dinainte ca se va retrage in cazul unui vot negativ.

"Da, as putea avea, dar am spus foarte clar, in chestionarul pe care l-am transmis inainte de audierea mea in Comisia de Control Bugetar, ca, in cazul unui vot negativ in PE, ma voi retrage si asta fac", a afirmat Leonard Orban.

In ceea ce priveste cauzele votului negativ, ministrul considera ca "principalul lucru care a contat a fost rezultatul din Comitetul de Control Bugetar, desi au fost cunoscute mai putin imprejurarile prin care s-a ajuns la acest vot".

"Din pacate, unii inteleg sa exporte disputele interne la nivelul institutiilor europene, dar in chestiunea asta nu o sa castige nimeni. Acum poate unii isi inchipuie ca au de castigat din chestiunea asta, dar toata lumea o sa aiba de pierdut", a mai spus Leonard Orban.

Ministrul MAEur, Leonard Orban, a primit marti un vot negativ in plenul Parlamentului European pentru numirea la Curtea Europeana de Conturi.

Ministrul MAEur, Leonard Orban, primise, la 26 septembrie, de la Comisia de Control Bugetar un vot aviz negativ pentru postul de membru al Curtii Europene de Conturi, desi raportorul recomandase un aviz favorabil dupa incheierea audierilor.

Balanta ar fi fost inclinata in defavoarea ministrului Afacerilor Europene de catre europarlamentari ai PDL, care au inlocuit membri permanenti ai Comisiei de Control Bugetar.

Sursa: rNews

Articol citit de 3078 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

deja exista suspiciunea ca Romania administreaza naspa fondurile UE

Curtea Europeana de conturi.
Rol:
Pentru a le garanta contribuabililor europeni faptul că banii publici sunt cheltuiti in mod eficient, Curtea de Conturi este abilitată să verifice (să auditeze) orice persoană sau organizatie care gestionează fonduri europene. In acest scop, efectuează frecvent controale pe teren. Concluziile sale scrise sunt incluse in rapoarte adresate Comisiei Europene si guvernelor statelor membre.
Curtea de Conturi nu are putere juridică. In cazul in care descoperă fraude sau nereguli, auditorii săi informează Oficiul european de luptă antifraudă (OLAF).
Atributii:
Una dintre cele mai importante sarcini ale ***tii de Conturi este să inainteze Parlamentului European si Consiliului un raport anual privind exercitiul financiar anterior ("descărcarea anuală de gestiune"). Parlamentul examinează minutios raportul ***tii inainte de a decide dacă aprobă sau nu modul in care Comisia a gestionat bugetul.
Un lup paznic la oi .Nu cred ca-i cazul d-lui Orban da-i roman.E valabila 'suflarea in iaurt'.

 

Pentru ciuma portocalie si HaHaila nu conteaza soarta poporului

pentru ei conteaza salvarea caracatitei portocalii, fara niciun motiv au anulat sansa Romaniei de a avea un Inalt Reprezentant in Curtea Europeana de Conturi.

 

Sti cine este si ce face Dacian Ciolos ?

Sti cine l-a sustinut in ciuda criticilor PSD si PNL?
Parerea lui Basescu a contat mult mai mult decat parerea celorlalti. Si atunci si azi.

 

Parerea lui Traian. Simplu:

Si acum. Cind vrea el, cum vrea el si de cite ori vrea el. Traian e sincer nu ca "l'enculé" de Ponta sau ca japitza liberala (in fine mai este liberala un pic, apoi, somaj).

Basescu saboteaza Romania!

Leonard Orban trebuia sa fie sprijinit de toate partidele din ROmania! Ne onora candidatura lui... Probabil trebuia sa-l mituiasca pe basescu ca sa fie sustzinut!
Nu a vrut sa plateasca peschesul....catre "Voda Besescu" !

Ce minte de uslamist! Adica Uslamul = Romania...

... acum si pururea!

- numai Ceausescu si regii puneau semnul egal intre ei si tara. Si la fel se infruptau din ... averea comuna.

Ba am sa-l onorez, si nu numai odata! Ce credeti,

ca blondele sint ca Ponta sau Cacarau? Eu am doctorat in psichologia oltenilor si 7 ani de experienta cu pescarul din Ghiol. ala nici freza nu poate sa si-o faca fara sa scuipe in palme!

Bai, iar vorbesti pe nas!

Adica praduiala Uslamista sa fi3 controlata la Briuzel de ... omu' lor? Adica neamtzu-i prost ca da bani si nu controleaza cum se cheltuie.

- hai, ca-ntarcat *** comunitara! La munca! La munca, nu la cersit pomeni electorale si ajutoare sociale!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor