Ziare.com

Ministrul Orban, despre federalizarea UE: Sunt multe reactii adverse

de Lucian Lumezeanu
Marti, 18 Septembrie 2012, ora 18:36

   

Ministrul Orban, despre federalizarea UE: Sunt multe reactii adverse
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat ca transformarea Uniunii Europene intr-o federatie, asa cum a propus presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, poate avea loc doar intr-un interval lung de timp si nici asa nu e sigur ca se va intampla, din cauza opozitiei unor state europene.

"Deocamdata suntem la inceput, chestiunea a fost evocata de presedintele Comisiei Europene, dar nu e nimic concret. Vorbim de o perspectiva pe termen foarte lung, de minim 10-15 ani. Asta daca se va merge pe aceasta varianta, am vazut multe reactii adverse din multe capitale europene", a spus Orban pentru Ziare.com.

El a dat ca exemplu una din cele mai controversate propuneri, cea a crearii unei Uniuni Bancare.

"I cazul Uniunii Bancare, trebuie analizata in detaliu, vorbim de un set de propuneri", a adaugat Orban.

El a mai spus si ca, personal, e in favoarea federalizarii UE.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a facut apel pentru transformarea Uniunii Europene intr-o "federatie a statelor-natiune", criticand nationalismul manifestat in cadrul uniunii, in ultima perioada.

Nu putem sa facem parte din aceeasi uniune si sa pretindem ca nu este asa. Nu putem face declaratii care provoaca indoieli. Cum putem sa-i convingem pe altii ca putem gasi solutii la criza? Este, de fapt, o criza politica si nu exista criza politica la care sa nu existe o solutie politica", a spus Barroso.

"Mesajul meu este: Europa are nevoie de o directie noua, care nu poate fi bazata pe idei vechi. Este nevoie de o gandire noua", a adaugat acesta.

Presedintele CE a mai spus ca fara un sistem fiscal unitar, fara integrare sociale, politica si economica, fara o piata a muncii unita, nici un stat european nu poate concura, separat, cu puteri mondiale precum SUA sau China.

"Fac apel la o federatie a statelor natiune, care sa poata sa abordeze aceste probleme intr-un fel in care fiecare tara sa fie mai bine echipat si protejat. Aceasta este o UE pentru statele membre si nu impotriva sa. O suveranitate pusa in comun inseamna mai multa putere, nu mai putina. Intr-un moment de nesiguranta, ar fi o greseala sa lasam apararea natiunilor la mana populistilor si nationalistilor", a conchis Barroso.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2056 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

normal ca sunt reactii negative

deoarece fondatorii si actualii sefi ai UE sunt niste satanisti in adevarat sens al cuvantului.
plus ca ce concurenta? ce atata propaganda in dezbinarea omenirii? de parca neam nascut ca sa fim consumatori si sa traim ca sa muncim, nu invers.
In ultimii 70 de ani au tot creat diverse crize si au tot propus solutii, si totusi, cum de de fiecare data civilizatia nu sia revenit ci a intrat in alte crize tot mai profunde. Crestinii au o doctrina cum ca in timpurile de pe urma planeta va fi controlata de niste oameni fara scrupule si ca acestia vor vorbi de pace dar razboaiele si distrgerea e in urma lor. Si totusi, stiind asta, ei nu au capacitatea sa observe cine astazi vorbeste toata ziua despre pace si libertate, si in acelasi timp invadeaza si distruge totul atat pe cale militara cat si economica. Daca ar tine acei crestini la dogma lor acum ar fi pe strazi si ar decapita o intreaga clasa politica peste tot in lume. Dar nu vor face asta pentru ca stapanii au fost suficient de inteligenti cand iau invatat noua religie ca sa imprime in ei fraze precum "intoarce obrazul", "da cezarului cei al cezarului", "nu te opune vei primi razplata la Dzeu", si alte sperante desarte. Daca ar fi sa dam o denumire moderna gulagurilor am putea utiliza termenul de "biserica".

 

O minima inteligenta ti-ar descoperi ca...

...Europa occidentala a fost mai intai descrestinata, apoi islamizata, colorata si acum crizata. Nu scapa din vedere nici vaccinarile in masa care au loc de peste un secol. Serul vaccinal contine neurotoxine(timerosal, hidroxid de aluminiu, formaldehida)substante care demielinizeaza retelele neuronale care are ca efect ingreunarea gandirii logice si inlesnirea gandirii limitate, de supravietuire.
Nu pot ca sa nu-mi aduc aminte de declaratia lui Stalin, ca intreg occidentul e in mainile agentilor Moscovei si lucrul care il impiedica in realizarea cuceririi lui este numarul insuficient de soldati, ca nu-si permite sa slabeasca efectivele din estul Europei, caci sarbii, polonezii, ungurii si romanii ii vor infige cutitul in spate...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor