Orban, despre fondurile de la UE: Riscul de dezangajare e de 952 milioane de euro

Marti, 10 Iulie 2012, ora 15:49
1469 citiri
Orban, despre fondurile de la UE: Riscul de dezangajare e de 952 milioane de euro

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat marti ca riscul de dezangajare este de 952 de milioane de euro, diferentiat pe programe si fonduri, cu risc zero pe POR si minimal pe asistenta tehnica, dar cu risc major pe competitivitate economica.

"Riscul de dezangajare este de 952 milioane euro, diferentiat pe programe si fonduri. Ricul este zero pentru Programul Operational Regional (POR) si minimal pe cel de asistenta tehnica, dar cu riscuri majore pe cel de competitivitate economica si altele", a precizat Orban, in cadrul unei conferinte pe fonduri europene.

Acesta a aratat ca nivelul de contractare este unul bun, satisfacator, de 70%, insa problema este legata de implementare, unde nivelul este de 10%.

In opinia ministrului Afacerilor Europene, POR este un model de succes.

"Un model de succes il reprezinta POR, chiar daca au fost probleme cu procesul de verificare, dar este un model de succes pe care trebuie sa il urmarim", a explicat Orban.

Orban: Vom activa echipele de monitorizare pentru proiectele pe transporturi, regional si mediu

Ministrul Afacerilor Europene a declarat marti ca vor fi constituite doua echipe de monitorizare pentru proiectele din programul pe transporturi, mediu si cel regional, urmand sa se stabileasca ce proiecte pot fi finalizate pana in 2015.

"Vom activa echipele de monitorizare pentru proiecte majore aflate in faza de implementare. Vor fi doua echipe majore care sa vizeze proiectele din programul pe transporturi, cel regional si mediu. Vor fi vizitate 20 proiecte, respectiv 16 proiecte. Echipele vor ajuta la accelerarea implementarii proiectului, la continuarea procesului de standardizare", a precizat Orban.

Ministrul Afacerilor Europene a adaugat ca se va face si o evaluare a proiectelor privind posibilitatea finalizarii pana in 2015.

"Am transmis catre ministere, cele care nu au sanse sa le fie retrase fondurile, si sa se face recorelarile spre axele unde implementarea este accelerata si vedem ca absorbtia este reala. Vom consolida colaborarea cu institutiile internationale si vrem sa facem o radiografie a cadrului legislativ pentru investitii publice si pentru simplificarea procesului", a completat Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Leonard Orban risc dezangajare, #Leonard Orban fonduri europene, #Leonard Orban monitorizare proiecte, #Leonard Orban competitivitate economica , #ministru Afaceri Europene