Ziare.com

Orban, despre fondurile de la UE: Riscul de dezangajare e de 952 milioane de euro

Marti, 10 Iulie 2012, ora 15:49

   

Orban, despre fondurile de la UE: Riscul de dezangajare e de 952 milioane de euro
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat marti ca riscul de dezangajare este de 952 de milioane de euro, diferentiat pe programe si fonduri, cu risc zero pe POR si minimal pe asistenta tehnica, dar cu risc major pe competitivitate economica.

"Riscul de dezangajare este de 952 milioane euro, diferentiat pe programe si fonduri. Ricul este zero pentru Programul Operational Regional (POR) si minimal pe cel de asistenta tehnica, dar cu riscuri majore pe cel de competitivitate economica si altele", a precizat Orban, in cadrul unei conferinte pe fonduri europene.

Acesta a aratat ca nivelul de contractare este unul bun, satisfacator, de 70%, insa problema este legata de implementare, unde nivelul este de 10%.

In opinia ministrului Afacerilor Europene, POR este un model de succes.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

"Un model de succes il reprezinta POR, chiar daca au fost probleme cu procesul de verificare, dar este un model de succes pe care trebuie sa il urmarim", a explicat Orban.

Orban: Vom activa echipele de monitorizare pentru proiectele pe transporturi, regional si mediu

Ministrul Afacerilor Europene a declarat marti ca vor fi constituite doua echipe de monitorizare pentru proiectele din programul pe transporturi, mediu si cel regional, urmand sa se stabileasca ce proiecte pot fi finalizate pana in 2015.

"Vom activa echipele de monitorizare pentru proiecte majore aflate in faza de implementare. Vor fi doua echipe majore care sa vizeze proiectele din programul pe transporturi, cel regional si mediu. Vor fi vizitate 20 proiecte, respectiv 16 proiecte. Echipele vor ajuta la accelerarea implementarii proiectului, la continuarea procesului de standardizare", a precizat Orban.

Ministrul Afacerilor Europene a adaugat ca se va face si o evaluare a proiectelor privind posibilitatea finalizarii pana in 2015.

"Am transmis catre ministere, cele care nu au sanse sa le fie retrase fondurile, si sa se face recorelarile spre axele unde implementarea este accelerata si vedem ca absorbtia este reala. Vom consolida colaborarea cu institutiile internationale si vrem sa facem o radiografie a cadrului legislativ pentru investitii publice si pentru simplificarea procesului", a completat Orban.

Sursa: rNews

Articol citit de 1195 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor