Ziare.com

Orban: Nu exclud sa existe riscuri de intrerupere de plati si/sau de suspendare

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 18:35

   

Orban: Nu exclud sa existe riscuri de intrerupere de plati si/sau de suspendare
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, ca, in continuare, ar putea sa existe si alte intreruperi de plati, argumentand ca sunt foarte greu de depistat cazurile de frauda, in lipsa unor sesizari in acest sens.

"Nu exclud ca, in continuare, vor exista riscuri de intrerupere de plati si/sau de suspendare. In momentul de fata, sistemele de management si de control pe toate programele operationale sunt imbunatatite semnificativ, dar nu stim in ce masura sunt capabile sa depisteze orice fel de iregularitate sau suspiciune de frauda. Cazul de pe PO de Mediu este absolut relevant", a explicat ministrul Orban.

El a precizat ca acele conflicte de interese aparute ulterior trimiterii solicitarii de plata sunt greu de identificat, daca nu exista sesizari referitoare la astfel de probleme. "De aceea, va trebui sa imaginam mecanisme prin care sa putem verifica asemenea cazuri, prin Autoritatea romana de audit, pentru a evita ca astfel de situatii sa fie semnalate de CE", a spus Leonard Orban. In opinia sa, este cea mai mare provocare cu care se confrunta institutiile romanesti, care trebuie sa previna astfel eventuale sanctionari si suspendari din partea CE. In context, ministrul afacerilor europene a precizat ca intreruperea de plati se aplica pe toate contractele vizand beneficiarul CNADNR.

Guvernul a aprobat, miercuri, un Memorandum care se refera la masuri de remediere a implementarii Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Sursa: rNews

Articol citit de 1476 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor