Orban: Nu exclud sa existe riscuri de intrerupere de plati si/sau de suspendare

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 18:35
1786 citiri
Orban: Nu exclud sa existe riscuri de intrerupere de plati si/sau de suspendare
Foto: Arhiva

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, ca, in continuare, ar putea sa existe si alte intreruperi de plati, argumentand ca sunt foarte greu de depistat cazurile de frauda, in lipsa unor sesizari in acest sens.

"Nu exclud ca, in continuare, vor exista riscuri de intrerupere de plati si/sau de suspendare. In momentul de fata, sistemele de management si de control pe toate programele operationale sunt imbunatatite semnificativ, dar nu stim in ce masura sunt capabile sa depisteze orice fel de iregularitate sau suspiciune de frauda. Cazul de pe PO de Mediu este absolut relevant", a explicat ministrul Orban.

El a precizat ca acele conflicte de interese aparute ulterior trimiterii solicitarii de plata sunt greu de identificat, daca nu exista sesizari referitoare la astfel de probleme. "De aceea, va trebui sa imaginam mecanisme prin care sa putem verifica asemenea cazuri, prin Autoritatea romana de audit, pentru a evita ca astfel de situatii sa fie semnalate de CE", a spus Leonard Orban. In opinia sa, este cea mai mare provocare cu care se confrunta institutiile romanesti, care trebuie sa previna astfel eventuale sanctionari si suspendari din partea CE. In context, ministrul afacerilor europene a precizat ca intreruperea de plati se aplica pe toate contractele vizand beneficiarul CNADNR.

Guvernul a aprobat, miercuri, un Memorandum care se refera la masuri de remediere a implementarii Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#intreruperi plati fonduri europene, #Leonard Orban intreruperi plati , #ministru Afaceri Europene