Ziare.com

Orban: Platile CE pe POSDRU ar putea fi reluate in decembrie

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 14:09

   

Orban: Platile CE pe POSDRU ar putea fi reluate in decembrie
Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat ca platile pe POSDRU ar putea fi reluate in decembrie.

Leonard Orban a mai precizat ca exista "niste semnale pozitive" privind reluarea platilor pe POSDRU.

"S-ar putea ca, pana la urma, sa evitam suspendarea programului. Doar atat ca, probabil, toti pasii pe care va trebui sa-i facem va trebui sa-i facem cat mai repede si undeva, poate, la inceputul sau in cursul lunii decembrie am putea sa venim cu o veste foarte buna - reluarea platilor. Deci s-au facut niste demersuri, dar foarte multe lucruri au fost intreprinse in ultima vreme. Sigur ca unii beneficiari sunt nemultumiti, dar trebuie sa inteleaga ca regulile jocului s-au schimbat, sunt mult mai dure si, din pacate, ele au fost relaxate si au fost relaxate, desi nu ar fi trebuit sa fie facut lucrul asta", a afirmat Leonard Orban.

Ministrul MAEur a explicat ca "vor fi verificate fiecare dintre proiectele implementate pana in momentul de fata", iar "cei care au gresit vor trebui sa dea banii inapoi". El a tinut sa-i asigure pe cei care au procedat corect ca nu vor avea de suferit. "Temerea multor beneficiari din programul POSDRU ca vom aplica pentru toti procentul de 25% nu este intemeiat", a spus Orban.

Comisia Europeana a efectuat un audit pe PSODRU vizand intervalul 1 ianuarie 2007 - aprilie 2012, pe baza caruia a stabilit ca sistemul de management si control a functionat necorespunzator. Din acest motiv, s-a declansat procedura de pre-suspendare a programului si s-a propus o corectie definitiva de 25% pentru sumele rambursate de la bugetul Uniunii Europene catre bugetul national.

Sursa: rNews

Articol citit de 1530 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor