Ramona Manescu (PNL): Leonard Orban va fi marioneta Elenei Udrea

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 18:45
1380 citiri
Ramona Manescu (PNL): Leonard Orban va fi marioneta Elenei Udrea

Eurodeputata PNL, Ramona Manescu, considera ca Ministerul pentru Fonduri Europene este noua marioneta a Elenei Udrea, iar Leonard Orban va fi purtatorul ei de cuvant la Bruxelles, banii fiind gestionati tot de ministrul Turismului.

"Premierul Boc ne-a anuntat astazi ca doamna ministru Udrea va avea o noua marioneta: un minister care nu rezolva problema absorbtiei fondurilor europene, ci este doar o interfata intre Romania si Uniunea Europeana. Este foarte clar ca domnul Orban va fi doar un simplu purtator de cuvant al doamnei Udrea, la Bruxelles, insa tot ea va fi cea care va gestiona fondurile europene", a declarat europarlamentarul PNL, potrivit unui comunicat remis marti Ziare.com.

Ramona Manescu reaminteste ca USL a sustinut cu mult inainte ideea infiintari acestui minister.

"USL a sustinut cu mult inainte ideea infiintarii unui minister pentru fondurile europene, dovada in acest sens fiind programul de guvernare propus. Am propus un minister cu atributii specifice care sa aduca plus valoare, initiative si masuri concrete in vederea simplificarii si eficientizarii sistemului de accesare a fondurilor europene astfel incat sa mai salvam ce se mai poate salva din banii care ne revin pana la sfarsitul actualei perioade de programare. Acesta trebuie sa fie scopul unui guvern responsabil atunci cand infiinteaza un astfel de minister si, in niciun caz, cum sa mai amageasca opinia publica din Romania dar si pe cei de la Bruxelles", a mai spus eurodeputata PNL.

Ramona Manescu nu crede ca ministerul "marioneta" propus de Emil Boc va rezolva problema Romaniei in ceea ce priveste fondurile europene.

"Nu cred ca un minister marioneta asa cum a fost propus de Emil Boc varezolva problema Romaniei, ci un minister care sa aiba puterea sa revigoreze sistemul de accesare si implementare a fondurilor europene si sa prezinte credibilitate la Bruxelles. Semnalele pe care le primim din partea Comisiei Europene, prin intermediul comisarilor europeni, sunt foarte clare si totodata ingrijoratoare: situatia din Romania este dezastruoasa si, DA, daca lucrurile raman asa cum sunt acum, vom pierde banii care ne mai raman de cheltuit.

Din pacate, atat timp cat acest guvern lipsit de orice urma de responsabilitate fata de proprii cetateni, ramane in functie, cu sau fara ministerul marioneta condus de Orban, riscul de a pierde acesti bani este iminent", conchide Manescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Ramona Manescu Leonard Orban, #Leonard Orban marioneta Udrea , #ministru Afaceri Europene