Ziare.com

Romania risca sa nu atraga fondurile UE pentru 2014-2020, daca nu creste performanta administratiei

Luni, 13 Mai 2013, ora 16:37

   

Romania risca sa nu atraga fondurile UE pentru 2014-2020, daca nu creste performanta administratiei
Romania risca sa nu poata utiliza fondurile europene alocate pentru perioada 2014-2020, daca nu realizeaza si implementeaza, pana la sfarsitul anului 2016, o strategie pentru imbunatatirea performantei capacitatii administrative publice, a declarat, luni, Leonard Orban, fost comisar european.

"Comisia Europeana ne-a cerut deja o noua strategie de imbunatatire a capacitatii administrative si implementarea acestei strategii.

Aceasta cerinta este o conditie ex-ante de utilizare a fondurilor europene pentru perioada 2014-2020.

Daca, pana la sfarsitul lui 2016, aceasta strategie nu va exista si lucrurile nu vor fi semnificativ imbunatatite, noi vom fi supusi inclusiv riscului de a nu utiliza pe o perioada mai scurta sau mai lunga fondurile alocate Romaniei", a afirmat Orban la o conferinta organizata la BNR cu tema "Romania in tabloul de bord al UE".

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

El a aratat ca o capacitate administrativa scazuta genereaza rezultate puternic negative, reprezentand o problema majora a Romaniei din punctul de vedere al Comisiei Europene.

"Din pacate, masurile de consolidare financiara luate in ultimii ani au avut, pe langa efectele pozitive, si efecte negative, precum continuarea scaderii performantei administratiei publice romanesti.

Sunt multe zone unde capacitatea administrativa este fundamentala, aplicarea diferitelor politici pe diferite sectoare este esentiala. Fara o capacitate administrativa mai moderna, consolidarea le va fi mult mai greu", a spus Orban.

Romania avea, in luna aprilie, o rata de absorbtie de 13,43% pentru fonduri structurale.

Suma alocata Romaniei din bugetul UE pentru perioada 2014-2020 este de 39,9 miliarde de euro.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 333 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor