Cum se comporta LG G4 in lupta cu rivalii Samsung Galaxy S6 si HTC One M9

Sambata, 02 Mai 2015, ora 16:06
12193 citiri
Cum se comporta LG G4 in lupta cu rivalii Samsung Galaxy S6 si HTC One M9
Foto: YouTube/LG

LG a lansat in aceasta saptamana smartphone-ul G4, care se va bate cu rivali de top (si cu bugete mai mari pentru promovare), precum Samsung Galaxy S6 sau HTC One M9.

Compania porneste deja cu un handicap in cursa pentru banii utilizatorilor, avand in vedere ca a lansat telefonul la cateva saptamani distanta de competitorii sai.

Informatie importanta despre telefonul care ar putea propulsa LG alaturi de Samsung si HTC

BGR a publicat primele teste de performanta ale smartphone-urilor de top care functioneaza cu sistemul de operare Android.

Deloc surprinzator, LG G4 are un procesor mai performant decat cel cu care e dotat predecesorul sau, G3, potrivit studiului GSM Arena.

Sursa: BGR

Totusi, in toate testele desfasurate pana acum, telefonul s-a descurcat mai putin bine decat rivalii sai.

Momentan, cel care domina piata smartphone-urilor cu Android este Galaxy S6, care isi zdrobeste concurenta in ceea ce priveste performanta.

HTC One M9 paseste timid in spatele sau, iar LG G4 il urmeaza indeaproape.

Galaxy S6 este dotat cu cea mai noua versiune a procesorului "home-made" Exynos, in timp ce HTC A optat pentru Qualcomm Snapdragon 810, iar cei de la LG pentru cipul Snapdragon 808.

Sursa: BGR

Chiar daca nu e in varful topului, nu va ganditi ca G4 se descurca prost. Ba din contra, e unul dintre cel mai rapide telefoane de pe piata. Doar ca nu e cel mai rapid.

Pe de alta parte, el are cateva functii care nu se gasesc la rivalii sai. De exemplu, camera face poze mai bune, iar bateria este detasabila. Mai mult, spre deosebire de Galaxy S6, el este dotat cu spatiu pentru card microSD.

Si sa nu uitam ca partea din spate este imbracata in piele, ceea ce ii ofera un design unic.

LG G4 are un ecran de 5,5 inchi, cu o rezolutie de 2.560x1.440 pixeli, ceea ce inseamna o densitate de 538 de pixeli per inch (ppi).

Samsung Galaxy S6 are un display mai mic, de 5,1 inchi, si aceeasi rezolutie ca G4, dar densitatea e superioara, de 577 ppi. In consecinta, calitatea pozelor si clipurilor urmarite pe telefonul de la LG va fi putin mai mica decat in cazul rivalului, potrivit specificatiilor publicate de Droid Life.

Totusi, G4 se descurca mult mai bine din acest punct de vedere decat HTC One M9, care are un ecran de 5 inchi, cu rezolutie de 1.920x1.080 pixeli, adica 444 ppi.

Toate cele trei telefoane au o memorie RAM de 3GB.

Insa asa cum am mentionat anterior, G4 si M9 castiga in ceea ce priveste capacitatea de stocare. Aceste smartphone-uri au 32 de GB direct din fabrica, dar sunt dotate si cu un spatiu pentru card microSD, de pana la 2TB.

In schimb, daca vrei mai mult spatiu de stocare la Galaxy S6, trebuie sa te cauti adanc in buzunare, deoarece variantele de 64 si 128 GB costa mai mult.

Principalul atu al G4 este camera foto, care este dotata cu o tehnologie care ofera culori vii si cat mai aproape de realitate, un stabilizator optic performant, dar si o performanta excelenta in conditii de luminozitate scazuta, arata Forbes.

Sa nu va lasati pacaliti de numarul mic de megapixeli (16MP), pentru ca LG se bazeaza pe calitate, nu pe cantitate in aceasta privinta. In plus, camera din fata este perfecta pentru selfie-uri, fiind cea mai performanta dintre cele trei analizate.

Teoretic, bateria cu care e dotat G4 (3.000 mAh) ar trebui sa ofere cea mai mare autonomie, avand in vedere ca Galaxy S6 are 2.600 mAh si One M9 are 2.840 mAh, insa ramane de vazut daca acest lucru se va intampla si in realitate, deoarece ecranul telefonului LG e mai mare, deci ar trebui sa consume mai multa energie.

Dar sa nu uitam ca bateria sa este detasabila, spre deosebire de bateriile rivalilor.

Specificatiile arata ca G4 este cel mai gros telefon dintre cele trei analizate, iar la greutate este intrecut de M9. De asemenea, nu se poate incarca wireless, ca Galaxy S6.

Sursa: BGR

Verdict: LG a lansat un competitor puternic pentru Galaxy S6 si One M9. Intr-adevar, nu este la fel de performant, de subtire si de elegant ca rivalul sau de la Samsung, insa compenseaza prin anumite functii pe care acesta nu le are. Mai mult, are mai multe avantaje decat telefonul de la HTC.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#LG G4 comparatie rivali, #LG G4 specificatii , #telefoane