Ce a raspuns Olguta Vasilescu atunci cand mai multi pensionari i-au transmis sa-si dea demisia ca "face doar tampenii"

Duminica, 11 Februarie 2018, ora 21:28
26277 citiri
Ce a raspuns Olguta Vasilescu atunci cand mai multi pensionari i-au transmis sa-si dea demisia ca "face doar tampenii"
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Ministrul Munci, Lia Olguta Vasilescu, a fost pusa duminica fata in fata cu declaratiile unor pensionari care ii transmiteau sa plece din Guvern pentru ca ea si colegii ei n-au facut decat sa incurce lucrurile.

Invitata la Antena3 sa dea noi explicatii despre Legea Salarizarii si Legea Pensiilor, moderatorul i-a prezentat cateva din reactiile oamenilor de pe strada intervievati de un reporter al postului de televiziune.

"I-as da un sfat: sa renunte la functia de ministru al Muncii, nu merita sa fie ministru. Si nu numai ea. A fost o balamuceala totala ce a facut acolo", a spus o femeie.

"Sa-si dea demisia ca minte prea mult", i-a transmis un alt pensionar, in timp ce o alta femeie s-a aratat si mai revoltata de ce se intampla cu veniturile romanilor: "Sa se duca de unde a venit ca doar tampenii spune si face, si ea ca toti ceilalti".

Dupa ce a urmarit imaginile si mesajele oamenilor, Olguta Vasilescu a fost rugata de moderatorul emisiunii sa raspunda celor nemultumiti.

"Eu merg pe strada si nu gasesc atatia nemultumiti cati ati gasit dvs.", a reactionat ministrul Muncii.

"Oamenii nu reusesc sa se ajunga cu acesti bani pe care ii primesc, dar puterea de cumparare a pensiilor a crescut cu 9%, pe datele INS. Asa ca nu am mintit asa de mult cum spun (cei intervievati, n.red.) ", a adaugat Vasilescu.

Ea a inceput apoi sa vorbeasca de cei cu pensii speciale, care e normal sa fie nemultumiti pentru ca nu le mai cresc pensiile, asta desi cei intervievati au fost rugati sa-si spuna si veniturile, si cea mai mare pensie era in jur de 2.000 de lei.

"Totdeauna vor fi nemultumiri, noi ne uitam inclusiv la cei care au pensii speciale, care au niste sume destul de mari, noi le-am ajustat putin, dar nu le-am mai lasat sa creasca asa, si au fost nemultumiti si la acele sume", a replicat Olguta Vasilescu.

Acelasi discurs a continuat si in ce-i priveste pe salariatii afectati de masurile fiscale adoptate de Guvernele PSD-ALDE. Ea a sustinut ca doar bugetarii cu salarii mari au suferit scaderi si tocmai de aceea nu apar in presa fluturasi de salariu, ca sa nu fie dezvaluite acele sume.

"Fluturasii s-au tiparit, cei care se asteptau sa scada au primit fluturasul si au vazut ca nu le scad si au vazut ca nu sunt nemultumiti, iar cei carora le-a scazut salariul nu va vor trimite fluturasul pentru ca ati vedea sumele mari si ati vedea de unde le-au scazut", a sustinut ministrul Muncii.

Pusa fata in fata cu un fluturas din prima categorie, despre care ea spunea ca nu a suferit pierderi, dar unde scaderea era de sute de lei, Vasilescu a spus ca probabil e un calcul gresit, pentru ca nu ar fi trebuit ca acel salariu sa fie afectat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Olguta Vasilescu pensionari demisie Antena3 , #ministrul Muncii