Olguta Vasilescu deschide balul cu topaiala salariala. Cine o invita la dans?

Sambata, 03 Februarie 2018, ora 18:12
18684 citiri
Olguta Vasilescu deschide balul cu topaiala salariala. Cine o invita la dans?

Primele nemultumiri si primele proteste si-au facut simtita prezenta in spatiul public la sfarsitul lunii ianuarie, odata cu primirea de catre angajati a fluturasilor de salarii.

Cum, acestea au scazut? Dupa toate promisiunile, dupa toata propaganda, dupa ce doamna Olguta Vasilescu a promis salarii de mii de euro, iar domnul Liviu Dragnea a facut scurta la mana desenand la tabla, in emisiunile TV, grafice cu "cresterea veniturilor romanilor".

Si, acum, profesorii sunt nemultumiti pentru ca au pierdut bani, grefierii au intrat in greva japoneza.

Doamna Carmen Dan, ca sa nu se trezeasca in mijlocul unei revolte in Ministerul de Interne, a marit repede sporurile si beneficiile ca sa amortizeze "realizarile Olgutei Vasilescu si ale lui Liviu Dragnea, conform programului de guvernare".

Un an de comedie neagra

Dar cui ii pasa de profesori, de medici si de asistentii din spitale? Aici nu se pot face minuni, sunt sute de mii de oameni angajati in cele doua sisteme sociale, iar de functionarea lor depind educatia si sanatatea unei natiuni sau ce a mai ramas din ele.

Senzatia, din ce in ce mai prezenta, e ca traim de un an de zile intr-o comedie neagra. Milioane de oameni sunt luati de prosti de catre liderii unui partid incapabil sa guverneze.

Cum poate sa vina Olguta Vasilescu in fata oamenilor si sa spuna ca, intr-adevar, salariile bugetarilor au scazut in urma trecerii contributiilor de la angajator la salariat? Nu se lauda ea ca veniturile tuturor bugetarilor vor fi mai mari cu cel putin un sfert? Nu-i ataca ea pe toti specialistii care-i spuneau ca asa ceva nu se poate.

Salariile scad ca in timpul crizei economice

In perioada crizei, Guvernul Boc a redus salariile angajatilor publici cu 25%. In 2009, prabusirea economica a fost de 7,1 procente, acum doamna Vasilescu vine si declara senin ca scaderile sunt intre "10 si 40% la salariile mari, cele mici nefiind afectate, chiar inregistrandu-se o crestere de patru, cinci procente".

Ca sa vedeti cat de mare e haosul creat de PSD trebuie precizat ca toate acestea se intampla pe fondul unei expansiuni economice de 7%. Si, atunci, intrebarea fireasca e de ce nimeni nu simte aceasta realizare mareata a PSD?

Dar, pentru a prezenta ce se intampla, trebuie subliniat ca angajatii cu salarii mici au pierdut si ei, in ciuda asigurarilor date doamna Olguta Vasilescu. In ultimul an, scumpirea produselor alimentare a trecut de 20%, rezultand de aici o deteriorare a nivelului de trai odata cu venirea social-democratilor la putere.

Iar acesta e doar inceputul.

Faptul ca au fost marite veniturile exclusiv ale angajatilor din Ministerul de Interne, in timp ce profesorii, grefierii si alte categorii de angajati au inceput sa protesteze, arata ca la PSD e panica, iar Executivul se pregateste pentru ce e mai rau, incercand sa-si fidelizeze sistemul represiv.

Furia celor care au fost mintiti

Nu cred ca in Uniunea Europeana mai exista o forta politica ajunsa la putere care sa impuna atat de brutal si de rapid schimbari in sistemul fiscal, in cel salarial si in cel legislativ, fiind, in acelasi timp, total nepregatita sa administreze aceste schimbari.

In opinia mea, ne indreptam spre un mare dezastru, unul in care mediocritatile care guverneaza nu vor sti pe unde sa scoata camasa. Si atunci nu va fi vorba de protestul pasnic al celor din clasa de mijloc, care au iesit in strada pentru o societate dreapta, deschisa si atasata valorilor europene, ci va fi vorba despre furia unor oameni care au fost mintiti si care au saracit fara niciun motiv real, doar din cauza nepriceperii si coruptiei unui partid politic.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Olguta Vasilescu legea salarizarii, #PSD topaiala fiscala, #PSD scaderi salarii, #grefieri greva japoneza, #profesori proteste salarii , #ministrul Muncii