Olguta Vasilescu ii raspunde lui Ponta, care se teme ca Guvernul nu va avea bani de majorarile salariale

Joi, 09 Martie 2017, ora 15:43
16645 citiri
Olguta Vasilescu ii raspunde lui Ponta, care se teme ca Guvernul nu va avea bani de majorarile salariale
Foto: Facebook / Lia Olguta Vasilescu

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a declarat joi ca temerile lui Victor Ponta privind posibilitatea Guvernului Grindeanu de a majora salariile bugetarilor sunt nejustificate.

"Nu vreau sa intru in niciun fel de polemica cu un coleg de-al meu de partid, la care tin si foarte mult.

Pe varianta guvernarii Ponta exista o anvelopa bugetara de 42 de miliarde, pe varianta noastra este o anvelopa de 32 de miliarde. Deci toate aceste temeri sunt nejustificate. S-au prezentat principiile Legii salarizarii inca din perioada campaniei electorale si sunt prinse in programul de guvernare: 56% crestere pe medie a salariilor si suma de 32 de miliarde", a precizat Olguta Vasilescu.

"O diferenta e ca am preferat sa crestem baza mai mult decat varful, pentru a nu adanci diferentele salariale existente la ora actuala. Din 2021 incolo, se va creste cu acelasi procent la toata lumea, calculat la rata inflatiei, astfel incat sa nu mai spuna nimeni ca femeia de serviciu de nu-stiu-unde are mai mult decat femeia de serviciu din alta parte", a adaugat ministrul Muncii.

Citeste mai multe despre majorarile de salarii anuntate de PSD:

Fostul premier Victor Ponta s-a declarat, miercuri, neincrezator in posibilitatea Guvernului Grideanu de a-si acoperi promisiunile din campanie.

"Nu cred ca poti sa tii masuri sociale daca nu merge economia. Am marit si eu ceva salarii la viata mea, ca sa zic asa, si stiu ca toti vrem sa marim salarii. Si eu as vrea sa am salariul mai mare. Problema este sa fiu sigur de unde dau salariile alea si pensiile pe termen lung.

Imi doresc cel mai tare ca Guvernul PSD, Guvernul Grindeanu, sa aiba succes si economic, cum am avut noi, si sa aiba si bani de salarii. Dati-mi voie deocamdata sa fiu speriat ca nu o sa fie atat de usor", a spus Ponta, miercuri.

O replica la temerile exprimate de Ponta a fost data, tot miercuri, si de liderul PSD Liviu Dragnea.

"Programul de guvernare nu a fost facut pe genunchi. In programul de guvernare nu sunt trecute doar masuri sociale. Poate nu a comunicat Guvernul foarte bine si nu s-a inteles foarte bine sau poate nu am comunicat eu foarte bine. (...) Exista si un pachet de masuri economice, care genereaza venituri la bugetul de stat", a spus Dragnea, imediat dupa declaratiile facute de Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Olguta Vasilescu crestere salarii Ponta , #ministrul Muncii
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Adica totul e sub control, vor primi salarii marite si Rezistentii
Poza cop4you
cop4you
rank 5