Ziare.com

Control la scolile din Craiova - prejudiciu estimat la 500.000 de euro din chirii

Duminica, 30 Septembrie 2012, ora 18:12

   

Control la scolile din Craiova - prejudiciu estimat la 500.000 de euro din chirii
Primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat ca s-a inceput o evaluare a spatiilor inchiriate din incinta scolilor, precizand ca bugetul local a fost precizat cu 500.000 de euro, deoarece primria nu a primit niciun ban de la scoli.

Lia Olguta Vasilescu a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca directorii unitatilor scolare vor fi chestionati cu privire la veniturile obtinute din inchirierea spatiilor din incinta unitatilor de invatamant, informeaza Romania Tv.

"Am inceput o evaluare a spatiilor inchiriate din scoli. Noi estimam la ora actuala ca este un prejudiciu de peste 500.000 de euro care a fost adus bugetului Craiovei si asta pentru ca au fost inchiriate diverse spatii la firme pentru chioscuri, ateliere, iar la primarie nu a ajuns absolut nimic. S-au inchiriat cantinele scolare pentru nunti, botezuri si tot felul de sindrofii. Este inutil sa va spun ca Primaria nici nu stia despre aceste lucruri", a declarat primarul Craiovei.

Lia Olguta Vasilescu a spus ca nu este impotriva inchirierii spatiilor din scoli, insa unitatile de invatamant trebuie sa plateasca bani si la Primarie.

"Am mai discutat despre acest lucru chiar in Comisiile palamentare ca in momentul in care dai in chirie un spatiu scolar este normal ca firma care desfasoara anumite activitati sa primeasca macar odata pe saptamana si elevi ca sa faca practica. Vom avea grija ca de acum inainte elevii sa fie profesionalizati si Primaria sa castige din aceste surse de venituri", a completat Lia Olguta Vasilescu.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1956 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor