Denuntatorul Olgutei Vasilescu, amenintat online si ademenit sa-si retraga acuzatiile (Stenograme & Video)

Luni, 08 August 2016, ora 14:03
8307 citiri
Denuntatorul Olgutei Vasilescu, amenintat online si ademenit sa-si retraga acuzatiile (Stenograme & Video)
Foto: Arhiva Hepta.ro

Denuntatorul din dosarul in care Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, a fost retinuta pentru 24 de ore si acum risca sa fie pusa sub control judiciar, Petru Becheru, a fost amenintat cu moartea pe Facebook, iar ulterior ademenit intr-o minivacanta, cu scopul de a-si retrage acuzatiile.

Jurnalistii de la Gazeta de Sud publica stenogramele convorbirilor purtate intre Petru Becheru si cel care l-a amenintat - Gavrila Tomita, contabil la SC RAT Craiova SRL (societatea care administreaza transportul public de persoane din Craiova), dar si dintre Tomita si un reporter GDS, stenograme aflate la dosar.

Saptamana trecuta, Gavrila Tomita a publicat un comentariu amenintator la adresa lui Becheru.

"Sa il dam afara din Craiova pe Becheru Petru, nu avem nevoie de oameni care nu doresc sa aduca o 'plus valoare locului' (...) Sa aiba grija ce-si doreste referitor la vopseaua alba, intrucat odata si odata tot se va intampla, groparii inainte de a baga mortul dau cu var. Pacat ca este tanar!", a scris acesta.

Era doar una dintre amenintarile formulate la adresa denuntatorului din dosar de sustinatorii primarului Craiovei si publicate pe Facebook.

Pe de alta parte, multi dintre ei, in frunte cu Lia Olguta Vasilescu, l-au luat peste picior pe Petru Becheru pe tema faptului ca si-a pierdut un ochi, fara sa stie ca tanarul, care are un master in inteligenta artificiala, a fost batut mar in 2009 la o petrecere de mai multi indivizi care s-au legat de prietena lui.

Vineri, Petru Becheru s-a dus la DNA si a depus o noua plangere sustinand ca Gavrila Tomita a incercat sa il mituiasca.

GDS publica atat inregistrarile audio, cat si stenogramele discutiilor aflate la dosar, din care reiese limpede ca Gavrila Tomita l-a invitat pe denuntator sa se relaxeze la el la cabana cateva zile si sa renunte la acuzatiile aduse Liei Olguta Vasilescu.

Mai mult, Gavril Tomita s-a declarat gata sa faca inchisoare in locul primarului Craiovei.

Stenogramele sunt publicate de GDS integral.

Fragment din stenograma:

" (...)

GT.: Stiti ce imi pare rau? Pentru faptul ca intr-adevar sunteti tanar si va irositi energia si va... o sa se acumuleze energia asta negativa in timp, va spun! O sa va afecteze, poate nu acum, poate peste doi ani - cinci ani sau...

BP.: Da, dar m-a afectat deja fizic, adica m-au lovit...

GT.: V-au lovit?

BP.: M-au lovit ca sa semnez, nu se poate asa ceva. Si sunt filmati!

GT.: Chiar imi pare rau, pentru ca ma gandesc ca am si eu verisori de varsta dumneavoastra....

(...)

GT.: Stiti cum as proceda, sa fiu sincer? (...) La lumea asta nebuna care este in jurul nostru, acum sa nu o luati ca pe o influentare sau altceva sau alte chestii...

BP.: Nu, ca ma sfatuiti ca pe copilul dumneavoastra, banuiesc!

GT.: As invoca niste motive de sanatate de undeva, as pleca din Craiova undeva intr-o excursie, intr-o vacanta, cum ziceti dumneavoastra, si as renunta la toate! Pentru ca... 'Ia, descurcati-va, ca pana la urma este si orasul vostru', locatarii ceilalti care sunt pe acolo, eu... pentru ca aceleasi probleme le-am avut si eu in bloc.

BP.: Eu degeaba plec, ca va fi proces. Problema e ce declar eu acolo si ce mi se intampla dupa ce declar.

GT.: Si daca v-ati retrage toate acuzatiile de acolo de la proces, de acolo, toate nebuniile? Auzi domne, nu mai vreau sa fiu parte in proces. Care e problema? Ce s-ar intampla?

BP.: Da, se poate si ceva de genul asta.

GT.: Da, ia zi-mi, si nu ar fi mai bine?

BP.: Da, si atunci nu as mai avea nici o problema. Pentru ca am si eu familie, am si eu...

GT.: Familia dumneavoastra ar sta linistita, ceilalti din bloc ar zice, ar mai comenta o zi, doua, trei, dar eu va spun ca aceleasi probleme le-am avut si eu in bloc.

(...)

GT.: Eu saptamana viitoare o sa intru intr-un concediu, daca vrei te invit pe la mine, pe la cabana, pe acolo (Cabana Tomita din statiunea Ranca, judetul Gorj -n.r.) si stam impreuna. Eu am ceva de lucru pe acolo, mai mesteresc pe acolo. Stai, te relaxezi, iti faci gratare, bei un pahar de vin, de bere, iei apa de la izvor. Ce pot sa zic altceva? Ca sa fii linistit. Si iti spun eu ca e... deci nu o lua ca pe altceva de mituire sau asa...

BP.: Ma mituiti sa ce? Ca nu aveti dumneavoastra nici o treaba, de ce sa ma mituiti?

GT.: Nu am nici o treaba. Adica eu iti dau un sfat ca sa iesi din presiunea asta.

BP.: Dar sunt sigur ca daca vin la dumneavoastra ma convingeti sa nu mai fac nimic cu Olguta?

GT.: Cum?

BP.: Zic, eu sunt sigur ca daca vin la cabana la dumneavoastra ma convingeti sa nu mai fac nimic cu Olguta.

GT.: Nu, nu. Deci daca o faci, o faci din convingerea, din... Eu iti spun ca daca te conving sa vii la cabana, te conving din placere sa vii sa aduci... Eu cum sa zic, spun ca acolo intineresti, intineresti cu doua luni de zile intr-o saptamana. Deci vii o saptamana, castigi doua luni de viata. Dar...

BP.: Da, am vazut ca e frumos.

GT.: Asa, dar pe partea cealalta eu iti spun ca asa as proceda. Ia descurcati-va domne! La lumea asta nebuna care este, ai vazut, corupta pana la... A ajuns si prim-ministru sa fie... prim-ministru care a fost... Ponta, i s-a retras si titlul de doctorat de inselaciuni si alte chestii si sunt dovedite. Deci nu are rost sa te mai complici, te complici pentru lucruri... Astea sunt lucruri marunte. Marunte care iti consuma din energie si iti aduc energie negativa.

BP.: Si poti sa suferi!

GT.: Exact! Si suferi si aiurea, suferi si aiurea! Mergi, retrage-ti si nu te-ar mai chema nimeni! Ca acum sa fii convins ca daca mergi inainte o sa te cheme astia la DNA, la judecatorii, la tribunal, la curte de apel si o sa vii, nu o luna-doua, cred ca te tracaseaza acuma doi ani de voie!

BP.: Doi ani...

GT.: Doi ani de zile de voie te tracaseaza! Eu as renunta la tot: Ia imi scot dosarul si descurcati-va voi cu ce aveti acolo la ce a mai ramas la DNA si gata. Lasati-ma in pace! Asa as proceda daca as fi in locul dumneavoastra."

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#denuntator Olguta Vasilescu amenintat , #primar Craiova