Ziare.com

Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Olguta Vasilescu, pe urmele sefului sau

Joi, 31 Ianuarie 2013, ora 10:31

   

Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Olguta Vasilescu, pe urmele sefului sau
Ultimul plagiat spectaculos prin implicarea unui important politician ne este furnizat de Olguta Vasilescu, primarita de la Craiova, lider important al PSD.

Lucrarea de doctorat a Olgutei Vasilescu, "Contributia lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne", este o prelucrare personala a lucrarii "Tratatul de sociologie generala", a aceluiasi Vilfredo Pareto.

Dar nu oricum, ci printr-un melanj de texte citate cu ghilimele, fara indicarea paginii din care au fost extrase si alte texte, tot din lucrarea lui Pareto, doar traduse, uneori hazliu, fara ghilimele si fara a fi indicata sursa.

Ca o lucrare de doctorat ar fi trebuit sa insemne si o contributie personala, o cercetare care sa aduca o valoare adaugata, nu pare sa fi priceput doctorii nostri in stiinte.

Un doctorat iti da dreptul la o salarizare superioara, la functii didactice universitare, la pozitii importante in administratia centrala, iata mizele pentru care toti cei cu pile si relatii se inghesuie sa devina doctori, indiferent de ce insaileaza in propria lucrare de doctorat.

Faptul ca, membra PRM fiind, Olguta Vasilescu si-a ales sa comenteze o lucrare a ideologului lui Mussolini, aproape ca nu are importanta. Nici ca a fost coordonata in realizarea lucrarii de catre Dumitru Otovescu, cel care l-a editat pe Hitler (publicandu-i lucrarea "Mein Kampf"). Sa zicem ca sunt simple coincidente, intamplari de viata.

In opinia doctoritei in ideologia mussoliniana, sa copiezi intr-o lucrare de doctorat 30% dintr-o alta sursa e decent! Dar cand copiezi 80-90%, cum este?

Traducerea Olgutei Vasilescu este si ea "subiectiva". Spre exemplu, "jamais en vertu d'aucun motif experimental" este tradus prin "nu din vreun motiv sentimental"!

Pot sa inteleg ca la doamne motivele sentimentale au un rol mai important, comparativ cu acelea experimentale, dar orisicat, intr-o teza de doctorat nu se face!

Sa beneficiezi, ca si mentorul si seful sau Victor Ponta, de avantajele, inclusiv financiare, de pe urma unui plagiat, adica furt intelectual, este de interes public si important de discutat cum putem rezolva astfel de incidente, din ce in ce mai dese.

In primul rand legislatia trebuie revazuta pentru a deveni functionala.

Institutia statului care trebuie sa decida in privinta plagiatului (Consiliul National de Etica) si care l-a scos basma curata pe Victor Ponta a fost spulberata de trei ori din pixul ministrului, pana cand a fost constituita din cine trebuie si asculta de actuala putere. Trebuie schimbat modul de formare a acestor comisii, cel mai corect finnd dupa modelul CSM, cu votul comunitatii academice.

Greutatea cea mare este la ora actuala procurarea tezelor de doctorat, mai ales ale persoanelor avand functii publice. Au fost ascunse, pitite, sefii de biblioteci au primit ordine sa nu le elibereze unor cititori obisnuiti.

In era exploziei aplicatiilor informatice, cel mai simplu este ca autorii tezelor de doctorat sau institutiile care le-au eliberat sa fie obligati prin lege sa le posteze pe un portal special amenajat pe cheltuiala statului, de exemplu a Ministerului Educatiei.

Tezele care nu sunt postate intr-un interval de sase luni sa fie considerate anulate, titularii isi pierd titlul de doctor si trebuie sa restituie statului toate sumele incasate in virtutea posesiei titlului de doctor.

Odata postate, tezele de doctorat ar putea fi controlate si evaluate inclusiv prin softuri dedicate, de oricine este interesat, in tara si strainatate.

Este o actiune minimala pentru asanarea acestui domeniu negru al activitatii academice si de cercetare romanesti, iar lipsa de reactie a oficialilor, a parlamentarilor ar fi inca o dovada ca se tem de aflarea adevarului din spatele propriilor teze de doctorat.

Despre ce vrei sa scriem?

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4588 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
19 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cum adica? dottore POnta e un exemplu pt membrii PSD

....Ponta vrea ca toti membrii PSD sa aiba doctorate...din plagiat evident, dar ce conteaza? ca doar e pe banii prostimii...

 

Toarasi, toata lumea vorbeste da plagiate, danici 1 nu spune..

..cati ani da puscarie sa da, daca lai plagiat pa 1, cu sau fara premeditare !

Ca asa, dacar sti lumea ca pentru plagiat din imprudenta, poti sa scapi sicu 3 ani cu suspendare, zic, atuncea sar mai potoli astia cu plagiatele cu premeditare !

Sa traiti !

Nu trebuie neaparat sa se dea,

Ca tot pomenea domnul PM plagiator Ponta de radio Erevan...
Trebuie sa se ia: Toti banii furati (se poate calcula suma dupa statele de plata); dreptul de a profesa in mediul academic, dreptul de a profesa in justitie (a fura fiind slujitor al justitiei e o poerformanta de tupeu si inconstienta) si dupa caz ani de libertate (pentru descurajarea altor prezumptiv destepti).

Iar cu mosulica acesta?

Pe altcineva nu mai gasiti? Sint atitia tineri care stiu sa scrie si mai ales sa vada bine in jur! Mosul asta vede numai ce vrea el!

 
 

 

Basistul asta infect cu teoria chibritului ne crede prosti

pe noi ne intereseaza devoalarea jafurilor basiste prin care s-au delapidat miliarde de euro,confiscarea averilor ilicite ale acestor banditi si incarcerarea lor ca hoti si tradatori de tara
finita la comedia portocalia!

Frequently drawn conclusions:

Unii chiar sunteți. Rău de tot...

Un tanar nu putea vedea plagiatul L.O. Vasilescu?

Ca despre asta e vorba. Sau negi si asta?
Individa are un doctorat plagiat pentru care suge bani de la prostime. Si mai traduce si tampenii!
Si n-o zice "mosulica", ci academicienii care au sesizat plagiatul. "Mosulica" doar ne informeaza, insa noi stim ca daca un plagiator se ridica la conducerea tarii, plagiatorii misuna pretutindenea.
Nu e nici prima si nici ultima care va fi facuta de rusine! Asteptam urmatorii US-Lasi plagiatori.

Colonele!

Vorbeste mai bine despre tine cine ai fost ce ai făcut si scuteste cu impresiile tale mediocre despre altii. Nu mai da lectii romanilor, mai bine ai grijă de sufletul tău, mergi la biserică si pocăieste-te!!!!!!!!!!!

 
 

 

Pe tine nu te intereseaza informati.

Tu-l judeci pe cel care prezinta informatia. Subiectul articolului este Olguta Vasilescu cu doctoratul ei nu Stefan Vlaston. Stii tu ca n-a plagiat O.V. ?

Plagiatul, aceast furt de idei ignobil, a devenit un instrument de

de stat prin contributia stralucitoare a Dr Ponta! Plagiatul este de asemenea marca de fabricatie mioritica. Lipsa de educatie este pamintul in care creste aceasta buruiana. Cine accepta plagiatul si plagiatorii se face vinovat de acelasi furt.

 

Madam Olguta,o hoata?

Sant forte simpatici cei care sar in apararea Olgutei,unde ati cunoscut-o ba,pe centura, de sariti ca arsi ca a fost dovedita o hoata?

 
 

 

Olguta Vasilescu...cea mai inculta primarita !

Nimeni nu observa gradul zero de inteligenta a acestei primarite?Cum poate avea Craiova un asemenea primar? Eu cred ca aceasta femeie nici nu stie sa lege un subiect mai complicat de clasa...V-ea!...Are un bagaj de cunostinte infect si mai tine si capul sus! Cei ce au aprobat doctoratul ei, au fost toti barbati?!...Daca da, atunci inteleg...Daca ne uitam bine la ea-din aceasta perspectiva-atunci merita si doua-trei titluri!...

 

Plagiatorii trebuie exterminati - ei traiesc din taxele noastre

Bun articol. Trebuie facuta o lista si imbogatita permanent cu toti plagiatorii - sunt multi !!!!

Mai ales la economisti, juristi, parlamentari, guvern.

Uite-l pe Frunzaverde din Caras: si-a dat doctoratul in 3 luni in anii '90. La sustinere, se vorbea mai mult de petrecerea de dupa. Jalnici escrocii astia.

Dar vor dispare in curand: nu le mai dam bani !!!

Ia vezi ce va asteapta postaci parlamentari (multi din postacii de aici sunt parlamentari puturosi):

http://capitalismpepaine.wordpress.com/2013/01/31/miscarea-antitaxe/

 

Lista impostori academici cunoscuti la 1 febr. 2013

Lista impostori academici cunoscuti la 1 febr. 2013

Impostori academici = plagiatori, persoane cu CV-uri trucate, persoane care
nu si-au facut ele articolele ci doar au fost puse coautori sau chiar autori unici,
persoane care au avansat in alte domenii decat cele pentru care au calificare si la
alta comisie CNATDCU decat cea corespunzatoare specializarii lor.

Toti indivizii de mai jos au fosti dovediti si "ispravile" lor pot fi vazute la o simpla
cautare pe Google.

Cerem:

1. Eliminarea definitiva din educatie si cercetare a acestor impostori.
2. Inapoierea banilor primiti pe nedrept de la stat.
3. Retragerea dreptului de a conduce si a valida doctorate si grade academice
pentru persoanele care au indrumat sau validat doctoratele respective sau avansarile
bazate pe doctorate plagiate, articole plagiate, articole facute la comanda. Inclusiv a
membrilor din CNATDCU si Consiliul de Etica care i-au validat sau i-au "albit". Inclusiv eliminarea definitiva din sistem a spagarilor din aceste comisii si a indrumatorilor de doctorate care vand titluri de doctori pe bani.

1. Victor Ponta (ministru)

2. Ioan Mang si sotia (ministru)

3. Corina Dumitrescu (ministru)

4. Rovana Plumb (ministru)

5. Ramona Lile, rector Aurel Vlaicu (Arad)

6. Mircea Beuran (ministru)

7. Constantin Copotoiu (rector, UMF, Targu Mures)

8. Klara Branzaniuc (prorector, UMF, Targu Mures)

9. Ecaterina Andronescu (ministru)

10. Liviu Andrei (prefect de Gorj si profesor la Aurel Vlaicu, Arad)

11. Gheorghe V. Lepadatu (profesor, Dimitrie Cantemir)

12. Ionel Sinescu (rector, UMF Carol Davila)

13. Nicolae Jitea (medic, spitalul Coltea, Bucuresti)

14. Olguta Vasilescu (primar, Craiova)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor