Olguta Vasilescu scapa de control judiciar: DNA voia sa aiba interdictie sa mai apara la TV sau la radio (Video)

Marti, 09 August 2016, ora 18:46
4921 citiri
Olguta Vasilescu scapa de control judiciar: DNA voia sa aiba interdictie sa mai apara la TV sau la radio (Video)
Foto: Facebook/Lia Olguta Vasilescu

Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, nu va fi cercetata sub control judiciar in dosarul in care este acuzata de coruptie, a decis marti Tribunalul Bucuresti, respingand astfel solicitarea procurorilor DNA.

"Am castigat la Tribunal!", a anuntat Vasilescu, marti seara, pe pagina sa de Facebook.

Asta dupa ce procurorul DNA a cerut, marti, instantei Tribunalului Bucuresti sa o puna pe Vasilescu sub control judiciar, adica sa-i interzica primarului Craiovei sa participe la emisiuni de radio si de televiziune si sa se apropie de martori sau de denuntatori.

Vasilescu a declarat in fata magistratilor ca, daca impotriva ei s-ar lua masura controlului judiciar, activitatea Primariei ar fi paralizata, pentru ca jumatate dintre angajati sunt martori in dosarul in care este acuzata de coruptie.

"Ea (Lia Olguta Vasilescu - n.red.) a inteles sa dezbata probele intr-un spatiu virtual, inaintea salii de judecata. Ea a fost si la televiziuni. A inteles sa-si faca apararea in mediul virtual in loc sa-si faca apararea pentru faza procesului penal. Ea beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, dar un judecator va decide, si nu opinia publica. Martorii se simt amenintati si santajati si e greu de crezut ca, pana la momentul discutarii probelor, acestia vor mai avea deschiderea si dorinta de a mai face declaratii. Instanta suprema a dispus arestarea preventiva pentru actiuni similare cu cele ale inculpatei", a declarat procurorul in fata instantei Tribunalului Bucuresti.

Primarul Craiovei a sustinut, in ultimul cuvant, ca o eventuala punere a ei sub control judiciar ar paraliza activitatea institutiei pe care o conduce.

"Eu sunt persoana publica si, din ce stiu, acest dosar se dezbate public. Sa inteleg ca doar eu, ca inculpat, nu pot vorbi despre el? Jumatate din primarie e martora. Daca se ia masura controlului judiciar se paralizeaza activitatea institutiei. Nu i-am intrebat niciodata nimic si nici nu m-a interesat. Nu pot da oameni afara ca sa aduc oameni cu care sa pot lucra... O masura de control judiciar ma aduce in punctul de a nu mai putea sa-mi fac treaba", a spus Olguta Vasilescu in fata instantei.

Avocatul acesteia, Alexandru Chiciu, a sustinut ca DNA a facut presiuni asupra martorilor.

"DNA a luat persoane de pe strada pe care le-a dus in unele locuri unde au facut presiuni asupra lor pentru a recunoaste detalii in cazul clientei mele. Nu am emanat in spatiul public astfel de detalii privind ancheta. In schimb, DNA remite presei un rechizitoriu, cenzurat ce-i drept, in contextul in care clienta mea nu primise rechizitoriul.

Nu ar fi trebuit sa vorbeasca nici denuntatorul, nici DNA si nici Olguta Vasilescu, care a tacut luni de zile cand toti doreau ca ea sa vorbeasca....A inteles sa nu comenteze alte trei denunturi ale altor trei denuntatori. A inteles sa se apere in fata unui singur denuntator, care a inteles sa o jigneasca", a spus Chiciu.

Olguta Vasilescu a declarat ca ea a intrat in posesia rechizitoriului pe 27 iulie, in timp ce toata presa l-a primit pe 19 iulie.

Procurorii sustin ca au formulat cererea de punere sub control judiciar pentru ca, dupa trimiterea in judecata, Olguta Vasilescu a incercat sa il discrediteze pe martorul denuntator si a postat pe pagina ei de Facebook acte din dosarul de urmarire penala, apoi i-a invitat pe simpatizantii sai sa faca aprecieri asupra probelor.

DNA a sesizat si Consiliul Superior al Magistraturii pentru postarea pe pagina de Facebook a Olgutei Vasilescu a unor documente din dosarul in care a fost trimisa in judecata.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Olguta Vasilescu scapa control judiciar, #Olguta Vasilescu TV, #Olguta Vasilescu DNA , #primar Craiova