Tribunalul Bucuresti: DNA a incalcat dreptul la aparare al Olgutei Vasilescu - mai multe probe au fost anulate

Marti, 20 Septembrie 2016, ora 23:27
12428 citiri
Tribunalul Bucuresti: DNA a incalcat dreptul la aparare al Olgutei Vasilescu - mai multe probe au fost anulate
Foto: Arhiva Ziare.com

Un judecator de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti a stabilit, marti, ca procurorii DNA au incalcat, pe parcursul anchetei, dreptul la aparare al Liei Olguta Vasilescu, primarul Craiovei, in dosarul de coruptie si a constatat nulitatea relativa a actelor de urmarire penala.

In plus, Tribunalul Bucuresti a exclus actele de urmarire penala "efectuate de ofiterii de politie judiciara fara a avea delegarea procurorului de caz".

Este vorba despre declaratiile martorilor Constantin Selavartea, Ion Vlasceanu Ion, Gabriela Miereanu Gabriela, precum si de denuntul formulat de Ionut Cosmin Parvulescu, pe 7 martie 2016.

Instanta a exclus si proba constand in interceptarea convorbirii ambientale dintre Ion Vlasceanu Ion si Ionut Parvulescu Ionut, din 19 februarie, "aceasta fiind obtinuta in mod nelegal".

Anchetatorii urmeaza sa decida, in cinci zile, daca mentin dispozitia de trimitere in judecata sau solicita restituirea cauzei.

"Incheierea motivata se va comunica procurorului care in termen de cinci zile de la comunicare trebuie sa instiinteze judecatorul de camera preliminara daca mentine dispozitia de trimitere in judecata sau solicita restituirea cauzei", mai arata Tribunalul Bucuresti.

Avocatul Liei Olguta Vasilescu a declarat, pe 6 septembrie, la Tribunalul Bucuresti, ca va cere inlaturarea mai multor probe pe care le considera nelegal obtinute de catre anchetatorii DNA, precum interceptari care nu au legatura cu dosarul, unele marturii, dar si unele denunturi.

Lia Olguta Vasilescu s-a prezentat, si ea, pe 6 septembrie, la Tribunalul Bucuresti, si a spus ca se bucura de sustinerea mai multor persoane, care considera ca acest dosar este "o porcarie mare".

Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv, in 16 august, cererea DNA de punere sub control judiciar a primarului Craiovei, in dosarul in care este acuzata de luare de mita, spalare de bani si folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

In acest dosar, Olguta Vasilescu, a fost trimisa in judecata pe 19 iulie, alaturi de Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, si Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociatii nonprofit.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in anul 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri au fost determinati de Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa faca diverse sponsorizari.

Procurorii spun ca, in cadrul "donatiilor", Olguta Vasilescu ar fi primit de la un om de afaceri, "ca urmare a exercitarii influentei sale politice", suma de 25.000 de euro pentru plata concertului sustinut la Craiova de Goran Bregovici in 2012.

Acesti bani si alti 25.000 de euro, a caror provenienta nu a fost stabilita de anchetatori, ar fi fost dati in preziua concertului din 14 mai 2012, unui organizator de evenimente, care a dat intreaga suma staff-ului artistului, conform contractului depus la dosarul cauzei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Olguta Vasilescu probe nule, #Olguta Vasilescu drept aparare , #primar Craiova