De ce doarme CNCD?

Luni, 27 August 2018, ora 08:55
9971 citiri
De ce doarme CNCD?

Nu mai este niciun secret pentru nimeni faptul ca domnii si doamnele de la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) se sesizeaza din oficiu, automat si rapid, atunci cand le convine si se fac ca ploua atunci cand faptul le este incomod.

Incomod politic, bineinteles. Daca-i vorba sa apere oamenii coalitiei aflata la guvernare, se reped in ajutorul lor, chiar daca nu-i discrimineza nimeni. Asa s-a intamplat asta iarna, cand casunau pe un reputat jurnalist si pe un realizator de emisiuni televizate, aplicand amenzi nemiloase, pentru a apara onoarea coafurii doamnei prim ministru.

Ce mai vuiet, ce mai freamat, pana cand cei incriminati s-au adresat justitiei si - surpriza pentru CNCD! - au casigat procesul, punandu-i cu botul pe labe pe combatantii imaginarei discriminari.

Sunt curios sa vad ca va face CNCD acum, cand un lider marcant al PSD, doamna Lia Olguta Vasilescu, face una boacana, dar boacana rau de tot, vorbind de presedintele tarii, intr-un limbaj incarcat cu discriminare si vecin de-a dreptul cu badarania:

"Ca neamt, sa vorbesti de gazare, trebuie sa ai mult curaj". Doamna Olguta se referea la faptul ca presedintele Iohannis acuza Guvernul pentru gazarea protestatarilor din Piata Victoriei.

Nu incerc in cele de fata sa iau apararea nimanui, dar tin sa asez lucrurile exact la locul lor, desi cea dintai care ar fi trebuit sa reactioneze la una ca asta ar trebui sa fie doamna Viorica Dancila, sefa doamnei Vasilescu.

N-au trecut nici zece zile de cand a trimis un memoriu la Bruxelles, plangandu-se, printre altele, ca nu reuseste sa instaureze consensul in tara (saraca de ea, voise sa spuna concordia, e cu totul atceva), din vina Opozitiei si a presedintelui.

Doamna Vasilescu ii strica pasienta si o pune pe sefa Guvernului in situatia neplacuta sa se observe pana la Bruxelles cine zdruncina concordia (alias consensul) la Bucuresti, caci nu domnul Iohannis a etichetat-o cumva pe dansa, ci dumneaei a crezut ca-l jigneste pe dl Iohannis, spunandu-i "neamt".

Inainte de toate, vreau sa lamurim un fapt elementar pe care orice persoana cu oarecare stiinta de carte il stie in Romania. Domnul Iohannis nu e "neamt". Este cetatean roman, ca toti romanii, inclusiv oltenii, inclusiv dna Olguta, dar de origine germana.

Este "sas", termen pe care dna Olguta l-a evitat, cautand unul care - in inchipuirea dumneaei - ar putea avea sens ofensator.

Sasii - acesti cetateni de origine germana - s-au stabilit in Transilvania la mijlocul secolului al XII-lea, cu un secol inainte de migratia tatara si si-au inaltat acolo cetati si orase, care inca si astazi sunt vestigii istorice, demne de admiratia turistilor.

Asocierea dintre germani si gazare de care face uz fruntasa PSD este vizibil o incercare de diabolizare a presedintelui tarii pe tema etnica. A-i invinui pe toti germanii de atrocitatile anilor '30-'40 din secolul trecut este ca in zicala care spune sa nu arunci apa din albie cu copil cu tot.

Atrocitatile au apartinut unor grupari politice si para-militare, nu etnice. Miscarea fascista nici n-a aparut in Germania. A aparut in Italia lui Mussolini, dar a dat "roade" indeosebi in Germania. Fascistii sunt cei invinuiti de genocid, dar nu neaparat germanii.

Daca ar citi putina istorie recenta (caci este prea tinerica sa aiba amintiri in domeniu), dna Vasilescu ar sti ca s-au facut vinovati de genocit nu numai "nemti", ci si numerosi altii, din tarile ocupate de Germania lui Hitler si care s-au aratat dispusi sa "colaboreze". Francezii ii numeau chiar "collaborationnistes", am zice astazi, claborationisti.

Ma intreb daca, in acest caz grav, cei de la CNCD se vor autosesiza si vor reactiona la fel de prompt, ca atunci cand aparau coafura doamnei Viorica Dancila (48 ore), daca vor reactiona mai tarziu sau deloc. Nu exclud nici aceasta din urma varianta, desi socot ca s-ar descalifica total combatantii discriminarii, daca ar ramane fara reactie la o astfel de declaratie.

Poate n-as vorbi atat de dur, daca n-as sti ca dna Olguta este o recidivista. Nu-mi aduc aminte sa fi reactionat cumva CNCD in timpul campaniei prezidentiale, cand, la fel de inraita impotriva condidatului de atunci, dl Klaus Iohannis spunea, referindu-se la site-ul domniei sale:

"Ultimele postari cred ca i-au deranjat foarte tare pe simpatizantii nemtalaului".

Daca termenul "neamt" nu reuseste efectul peiorativ scontat de doamna Olguta, aflata in delir, celalalt termen, "nemtalau", nici macar nu figureaza in DEX. E ca si cum ai zice "genunche", "pamblica" sau "imunoglobina".

Si, culmea, dna Lia Olguta Vasilescu e licentiata in litere. O fi o greseala?

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Lia Olguta Vasilescu discriminare, #Vioica Dancila consens, #miting Piata Victoriei, #miting gazare, #miting gaze larimogene , #stiri Lia Olguta Vasilescu