Opinii: Ni se pregateste Legea bagarii pumnului in gura?

Duminica, 22 August 2010, ora 09:08
6567 citiri
Opinii: Ni se pregateste Legea bagarii pumnului in gura?

Senatorul PSD Olguta Vasilescu a anuntat ca lucreaza la o lege care a cam produs fiori, lege care aminteste de cenzura de pe timpul lui Ceausescu si care ar putea duce la o posibila incalcare a libertatii de exprimare. Prin aceasta lege, parlamentarii le-ar interzice forumistilor sa injure pe Net.

De ce este necesara asa o lege la romani

In opinia doamnei parlamentar Olguta Vasilescu, la noi, la romani, este absolut necesara o asemenea lege care de fapt nici nu exista in vreo alta tara din UE deoarece acolo, in tarile din UE, publicul este educat si intra pe Internet sa-si spuna opiniile, nu sa-njure parlamentarii.

De ce nu se incepe cu... inceputul

Intr-adevar, la noi, pe Internet se injura mult si se jigneste mult. Cel mai bine cotati si notati sunt forumistii care folosesc cele mai multe obscenitati ori cele mai originale imbinari de cuvinte pentru a crea noi injuraturi sau expresii noi de jignit.

Si este adevarat ca parlamentarii, de fapt politicienii, sunt injurati cei mai multi pentru ca merita.

O asemenea lege, insa, nu va ajuta la nimic si nu va rezolva problema injuraturilor si jignirilor de pe Internet daca nu se incepe cu inceputul si anume comportamentul si limbajul parlamentarilor. Pentru ca totul de aici porneste.

Parlamentarii au fost alesi sa lucreze pentru romani, nu sa se jigneasca, sa se insulte intre ei la televizor si nici sa se ameninte cu bataia si nici, ca la gradinita, sa-si puna porecle unul altuia.

Ce vad romanii la parlamentari de ani de zile? Comportament necivilizat, limbaj adesea colorat, violent, chiar obscen. Astea sunt modelele romanilor, asta vad romanii si asta fac.

Doamna parlamentar Olguta Vasilescu de aici sa inceapa, de la parlamentari. Sa faca doamna Olguta Vasilescu o lege prin care sa-i oblige pe parlamentari sa-si faca datoria in parlament, pentru ca de asta au fost alesi, nu sa chiuleasca, nu sa stea zile intregi pe tv-uri s-arunce jigniri si amenintari, nu sa se ocupe de propriile afaceri si sa neglijeze treburile tarii.

Si pentru ca tot am pomenit de televiziune - ce vad si ce aud romanii la canalele tv de stiri? Nimic, absolut nimic din ce i-ar putea ajuta ca sa nu mai iasa Olguta Vasilescu si sa spuna ca romanii sunt needucati.

De la cine sa invete romanii cum e sa fii educat?

In opinia mea, cam de aici ar trebui sa inceapa Legea prin care se urmareste bagarea pumnului in gura, adica legea ingradirii libertatii de exprimare, de la cauza.

Parlamentarii sa fie civilizati si canalele tv sa informeze si sa critice obiectiv Puterea. Repet: sa critice, nu sa calomnieze, nu sa ameninte, nu sa incite la ura si violenta.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Lege cenzura forumuri, #Lia Olguta Vasilescu injuraturi, #injuraturi forumuri Internet , #stiri Lia Olguta Vasilescu