Cum castigi increderea parintilor?

Duminica, 28 Martie 2010, ora 07:35
12221 citiri
Cum castigi increderea parintilor?

De cele mai multe ori adolescentii se supara cand nu sunt lasati de parintii lor sa faca ce vor, drept urmare fac lucruri care atrag dupa sine ca si consecinta pierderea increderii pe care le-o acorda adultii.

Adolescenta este o perioada dificila atat pentru parinti cat si pentru copii, de aceea este nevoie de multa rabdare. Daca faci parte din prima tabara si vrei ca parintii tai sa aiba incredere in tine si in deciziile tale, trebuie sa actionezi ca atare.

Cei de la All womens talk iti ofera cateva sfaturi utile.

Vorbeste cu parintii si impartaseste cu ei visele si aspiratiile tale. Poti sa le spui si ca vrei sa te duci la un concert, dar de asemenea nu uita sa le spui si ce planuri serioase de viitor ai. Asta o sa le arate ca esti o persoana responsabila, preocupata de succes.

Chiar daca nu prea iti convine, trebuie sa iti ajuti parintii la treburile casnice. Fa curat, fa micul dejun si alte treburi care nu iti vor lua mult timp, iar ai tai vor aprecia ajutorul cu siguranta.

Daca vrei ca parintii tai sa aiba incredere in tine si sa te trateze ca un adult, nu neglija studiul si educatia. Este important sa ai note bune la scoala ca sa le arati ca esti pregatit sa iti asumi responsabilitati.

Evita sa folosesti in mod abuziv vorbele copilaresti daca vrei sa fii tratat ca un adult. Daca vei folosi aceste cuvinte in mod frecvent, parintii vor crede ca inca esti un copil.

Incearca sa nu ii superi si sa asculti ce iti spun. Daca iti interzic sa faci ceva, de obicei au un motiv intemeiat si fac asta spre binele tau. Daca esti rebel, nu vei rezolva prea multe, ci, din contra, ii vei face sa creada ca nu pot sa se bazeze pe tine.

Fii atent si acorda-le ajutor atunci cand au nevoie. Nu astepta ca mereu sa se roage de tine sa ii ajuti cu ceva. Ai grija de fratele tau mai mic daca este nevoie sau fa tu cumparaturile daca stii ca ai tai sunt foarte ocupati.

Fii tu insuti. Nu e cazul sa iti dai mai multa importanta decat e cazul, nu folosi cuvinte sofisticate si imbraca-te potrivit pentru varsta ta. Parintii tai vor vedea aceste lucruri cu ochi buni.

Nu lasa ca altii sa faca treaba in locul tau. Nu te astepta sa fii servit tot timpul. Daca ai mancat poti sa iti speli singur farfuria si asa mai departe. Ai tai iti vor multumi pentru asta cu siguranta.

Fii punctual. Daca ai promis ca te intorci acasa la o anumita ora, nu depasi termenul. Daca vei face asta s-ar putea ca data viitoare sa nu mai primesti invoire sa te duci undeva pentru ca nu te-ai tinut de cuvant.

Si, nu in ultimul rand, nu fi un adolescent lenes. Organizeaza-ti activitatile, fii activ. Da dovada de atitudine matura ca sa castigi increderea parintilor tai.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#sfaturi castiga incredere parinti, #studiu punctualitate , #adolescenti