10 animale cu apucaturi gay (Galerie foto)

Duminica, 28 Aprilie 2013, ora 12:49
29800 citiri
10 animale cu apucaturi gay (Galerie foto)
Foto: Listverse

Fenomenul homosexualitatii apare destul de des si in randul animalelor. Oamenii de stiinta incearca sa determine cauzele pentru care animalele aleg relatiile cu partener de acelasi sex, cele mai multe dintre situatii ramanand insa fara o explicatie plauzibila.

Listverse prezinta mai multe informatii despre 10 animale despre care s-a stabilit deja ca practica homosexualitatea.

Berbecii

Statisticile arata faptul ca foarte multi berbeci formeaza perechi cu parteneri de acelasi sex. Pana la 8% dintre aceste animale au un comportament de cuplu obisnuit, cu exceptia faptului ca nu se imperecheaza.

Albatrosii Laysan

In 2007, oamenii de stiinta au studiat albatrosii Laysan din Oahu, Hawaii, si au descoperit ca 60% dintre pasari erau femele. Ba mai mult, 31% dintre acestea erau in cupluri cu pasari de acelasi sex.

Pasarile aveau tabieturile oricarui cuplu obisnuit, iar studiile au aratat ca pot fi destul de trainice, rezistand impreuna pana la 19 ani. Oamenii de stiinta cred ca homosexualitatea e o practica raspandita in randul albatrosilor, indiferent de specie, intrucat alte cazuri au mai fost raportate si in Noua Zeelanda, printre albatrosii regali.

Delfinii Bottlenose

Delfinii detin o pozitie de top in ceea ce priveste abilitatile cognitive si sociale. Se pare, insa, ca aceste mamifere nu duc lipsa nici de diversitate in privinta relatiilor romantice, specialistii numindu-i mai degraba bisexuali.

Cercetatorii au descoperit o pereche de delfini gay, cei doi stand impreuna vreme de 17 ani, iar un alt exemplu in acest sens ar fi acela al unui grup intreg de delfini masculi, ai carui membri nu duceau lipsa de experiente romantice.

Cimpanzeii Bonobo

Cimpanzeii Bonobo sunt recunoscuti pentru practicile sexuale ciudate, de la frecventa actelor sexuale, sunetele scoase de femele si pana la actele sexuale cu parteneri de acelasi sex. Asemanatori cimpanzeilor obisnuiti si considerati cele mai apropiate rude ale oamenilor, cimpanzeii Bonobo se angajeaza in aceste relatii mai mult pentru a-si creste statutul social.

Papagalul Cock-of-the-Rock - Rupicola Peruvianus

Pasarile cu un penaj absolut uimitor si o creasta inalta se angajeaza uneori in relatii cu parteneri de acelasi sex. Aceste situatii apar doar in cazul masculilor, statisticile aratand ca pana la 40% dintre masculii acestei specii practica homosexualitatea.

Leii africani

In vreme ce, in cazul celorlalte animale, relatiile de acest fel sunt mai mult de natura sociala, in cazul leilor africani instinctul sexual pare sa primeze. O parte din leii africani masculi isi parasesc ocazional femelele pentru a avea intalniri cu parteneri de acelasi sex.

Pasari de apa si pinguinii

Uneori, lebedele negre australiene formeaza un triunghi conjugal care ajuta atat la trainicia relatiei, cat si la sansele de reproducere. Cu doi masculi in cuib, ouale sunt mult mai bine pazite de pradatori.

Cat despre pinguini, doua astfel de pasari de la o gradina zoologica au tinut prima pagina a ziarelor mult timp, dupa ce au ingrijit cu succes un ou, asta dupa ce incercasera sa fure oua de la cuplurile heterosexuale.

Dupa ce oamenii de stiinta au descoperit ca mai multe pasari Ibis se cuplau cu parteneri de acelasi sex, au explicat acest fenomen ca fiind rezultatul poluarii cu mercur din operatiunile miniere. Se pare ca modificarile mediului ar fi afectat sistemul hormonal al pasarilor.

Pescarusii occidentali

Expeditiile stiintifice din Insulele Channel din California au demonstrat ca nu mai putin de 14% dintre perechile de pescarusi, care seamana cu albatrosul Laysan, erau formate din femele.

Girafele

Ei bine, inainte de a experimenta imperecherea cu femelele, girafele tinere de sex masculin par a exersa intre ele ritualurile dragostei. Pe termen scurt, masculii au un fel de alianta din care nu lipseste comportamentul dragastos. Cercetatorii cred ca acesta este doar un mod de a se familiariza cu tehnicile de imperechere inainte de a trece efectiv la treaba.

Libelulele

Zborurile periculoase ale libelulei implica si insecte de acelasi sex, interactiunea si scopul acestora fiind prea putin intelese astazi de catre specialistii. Se pare, insa, ca substantele chimice prezente in mediu sau lipsa partenerilor disponibili ar putea influenta in acest sens comportamentul de imperechere al libelulei.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#animale homosexuale, #comportament homosexual animale, #animale gay, #animale bisexuale , #animale