10 animale in culori "gresite" (Galerie foto)

Duminica, 05 Mai 2013, ora 10:10
18789 citiri
10 animale in culori "gresite" (Galerie foto)
Foto: toptenz.net

Fiecare animal are particularitatile sale cu care ne-am obisnuit deja. Desi stim ca genetica mai da uneori gres sau se joaca cu nenumaratele posibilitati de care dispune, uimirea este la fel de mare atunci cand descoperim un animal ale carui trasaturi nu corespund cu normele generale.

Toptenz.net a realizat un top al celor mai neobisnuite astfel de animale, ale caror culori par "gresite".

Gorila alba

Singura gorila albinoasa vazuta vreodata este Fulg de Nea, exemplar care a trait la gradina zoologica din Barcelona. Descoperita de catre un cercetator in Ikunde, o colonie spaniola in Guineea Ecuatoriala de astazi, Fulg de Nea a murit in septembrie 2003. Desi a avut 22 de urmasi, niciunul nu i-a mostenit trasatura definitorie.

Delfinii roz

Delfinii de Amazon fac parte dintr-o specie pe cale de disparitie, care se gaseste in bazinurile raurilor Amazon si Orinoco. Caracteristica neobisnuita a acestor delfini este aceea ca au culoarea roz. Oamenii de stiinta nu au gasit inca nicio explicatie cu privire la aceasta "anomalie".

Veveritele violet

Stim deja ca veveritele pot fi roscate sau gri, insa au fost descoperite si cateva colorate in violet. Prima a fost remarcata in 1997, in Minnesota, Statele Unite ale Americii, al doilea caz s-a inregistrat in 2008, in Hampshire, Marea Britanie, in vreme ce ultimele doua exemplare au fost vazute in 2012, in Ohio si Pennsylvania, Statele Unite ale Americii.

Homarul bicolor

Homarii pot avea o varietate de culori, de la verde sau violet pana la albastru deschis. Gatit, homarul capata o nuanta rosiatica. Ei bine, in 2006, in Maine, Statele Unite ale Americii, a fost descoperit un homar jumatate maro, jumatate portocaliu deschis - un homar ce parea pe jumatate preparat, dupa nuanta.

Pisica-himera

Pisica Venus din Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, este o felina ceva mai neobisnuita, care detine chiar si o pagina de Facebook. Pisica pare a avea doua chipuri, cu blana in culori diferite si ochi in nuante distincte.

Desi multi au spus ca responsabil pentru imaginea pisicii ar fi photoshopul, se pare ca pisica este de fapt rezultatul unei mutatii genetice in care celulele contin doua tipuri de ADN, fenomen aparut in urma contopirii a doi embrioni.

Tigrii negri

Tigrii negri sunt mult mai rari decat cei albi si sunt rezultatul unei mutatii genetice. In 2010, unul dintre puii de tigru de la gradina zoologica Chennai din statul indian Vandalur si-a schimbat culoarea din alb in negru.

In pielea tigrilor exista pigmenti negri si galbeni, la majoritatea exemplarelor predominand pigmentul galben. La acest pui, insa, pigmentul dominant a fost cel negru.

Pestisori de aur fantoma

Chiar daca te astepti ca pestisorii de aur sa aiba o singura culoare, iata ca denumirea nu este un indicator exact in acest caz. Fara nicio explicatie, pestisorii de aur isi pot schimba culoarea, pierzandu-si pigmentul, devenind aproape incolori. Tocmai de aceea, sunt redenumiti "pestisori de aur fantoma".

Porumbeii curcubeu

O opera de arta si nu o mutatie genetica, porumbeii curcubeu din Venetia sunt opera artistilor Julian Charriere si Julius von Bismarck. Cei doi au dorit sa schimbe perceptia turistilor asupra porumbeilor din piata San Marco, asa ca i-au pictat in nuante de verde, galben sau albastru electric.

Corbii albi

Corbul are conotatii nefaste in mai multe culturi. Ei bine, in Bishop Auckland, o regiune din Marea Britanie, au fost descoperiti 3 corbi albi, aproape linsati de ceilalti, colorati normal. Exemplarele au fost preluate si ingrijite de gradina zoologica locala.

Zebra fara dungi

Oricat de ciudat ar suna, exista un caz de zebra care nu se bucura de particularitatea principala a speciei sale. In 2004, o zebra fara dungi a fost descoperita in Kenia, Africa. Expertii nu au gasit nicio explicatie pentru aceasta trasatura, animalul fiind singurul exemplar cunoscut de acest fel.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#animale culoare neobisnuita, #animale colorate gresit, #animale mutatii genetice aspect neobisnuit, #animale mutatii genetice, #animale culori neobisnuite , #animale