10 modalitati surprinzatoare prin care animalele se folosesc de obiecte

Marti, 15 Ianuarie 2013, ora 12:15
7472 citiri
10 modalitati surprinzatoare prin care animalele se folosesc de obiecte
Foto: Listverse

Inteligenta animalelor a fost deseori subiectul multor studii. S-a stabilit ca, in cadrul mecanismelor de aparare sau de supravietuire, animalele actioneaza uimitor, folosindu-se cu usurinta de diverse obiecte din mediul inconjurator.

Listverse prezinta 10 dintre cele mai surprinzatoare modalitati prin care animalele utilizeaza in interes propriu obiectele din jur.

Ciorile se folosesc de stiinta pentru a-si procura hrana

Alaturi de papagali, ciorile sunt printre cele mai inteligente pasari. Acestea folosesc diverse unelte din salbaticie pentru a ajunge la gandacii ascunsi in scoarta copacilor si arunca nucile in fata masinilor pentru a le sparge.

Ba mai mult, cercetatorii au observat ca, atunci cand hrana, de exemplu viermii, se afla intr-un tub sau recipient cu apa, ciorile arunca in el pietre pentru a creste nivelul acesteia. De altfel, ele sunt capabile sa calculeze inainte de cate pietre ar fi nevoie si de-abia dupa aceea incearca sa ajunga cu ciocul la vierme.

Delfinii isi creeaza masti de protectie din bureti

Delfinii din Shark Bay, Australia, se hranesc si cu o specie de pesti ce se gaseste pe fundul apei, in regiuni cu stanci si corali. Acest tip de hrana nu este nici usor, nici sigur de procurat, insa delfinii au gasit o solutie inedita pentru a se proteja de stanci si corali. Ei rup bucati din buretii de mare si ii poarta ca un fel de masca de protectie.

Caracatitele isi folosesc tentaculele ca arma

Caracatita-patura are intre tentacule o retea de membrana lunga ce ii permite sa para mult mai mare decat este de fapt. Astfel, ea isi sperie eventualii pradatori. De altfel, acest tip de caracatita isi foloseste deseori tentaculele ca arma.

Macacii folosesc firele de par uman ca ata dentara

Unul dintre cele mai inexplicabile si ciudate comportamente il are un grup de maimute, macacii, din Thailanda. Macacii traiesc in apropierea unui templu budist. S-a observat ca maimutele smulg vizitatorilor fire de par pe care apoi le folosesc ca ata dentara. Femelele isi invata puii sa faca asta, cercetatorii studiind inca acest comportament care nu mai tine de supravietuire sau autoaparare.

O specie de pasari foloseste momeli pentru a-si prinde hrana

Butorides striata (Striated Heron) este o specie de pasare ce arunca diverse momeli in apa pentru a prinde pestii. De multe ori, pasarile mici folosesc momeli ca insecte, bucati de paine sau frunze, in vreme ce pasarile adulte isi fac propriile momeli.

Crabii se camufleaza

O specie de crab, Naxia tumida, se camufleaza in apa folosind plante acvatice precum bureti sau alge. Asta se intampla cand intra intr-un mediu necunoscut sau cand in apropiere se afla vreun peste pradator.

Gorilele folosesc bete pentru a masura adancimea apei

Cercetatorii au surprins gorile care foloseau bete pentru a masura adancimea apei inainte de a intra intr-un rau. Asadar, se pare ca gorilele constientizeaza riscul si gasesc imediat solutia potrivita.

Paianjenul Bola imita mirosuri care atrag alte specii

Paianjenii Bola imita mirosul moliilor femele atunci cand sunt gata de imperechere, iar cand moliile masculi apar ii prind in panza lor lipicioasa.

Cimpanzeii vaneaza cu ajutorul sulitelor

Ca niste adevarati luptatori, cimpanzeii din Senegal ascut sulitele cu dintii si vaneaza cu ele alte maimute. Se pare ca in special femelele se ocupa cu aceasta indeletnicire, practica fiind adoptata si de catre cimpanzeii mai tineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#animale utilizare obiecte, #animale inteligente unelte, #animale inteligente folosire obiecte , #animale
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
In "link-ul" urmator, puteti aprecia dexteritatea lui Porter, primul