Animale aparent inofensive, care ar putea sa te ucida (Galerie foto)

Duminica, 23 Iunie 2013, ora 09:01
16393 citiri
Animale aparent inofensive, care ar putea sa te ucida (Galerie foto)
Foto: MNN

Cu toate ca exista animale care par inofensive, nu trebuie sa te lasi inselat de aspectul lor inocent.

Anumite specii de vietuitoare sunt atat de periculoase incat ar putea sa te ucida, doar printr-o simpla atingere.

Mother Nature Network a realizat o lista a celor mai periculoase animale din lume, care ar putea sa te insele cu aspectul lor prietenos si sa iti faca rau cat ai clipi.

Pestele Puffer este al doilea cel mai veninos vertebrat de pe planeta, chiar daca arata ca o jucarie atunci cand isi desface aripioarele. Pentru veninul pestelui Puffer nu exista antidot. Acesta paralizeaza diafragma si duce la asfixiere.

Nycticebus coucang - Primata dragalasa, ochioasa, din sud-estul Asiei, este unul dintre cele mai otravitoare mamifere din lume. Acesta elibereaza o toxina periculoasa in zona coatelor, care poate provoca soc anafilactic la oameni.

Elanul, desi reprodus adesea ca personaj in desenele animate, se numara printre cele mai mai agresive animale salbatice. Acestea sunt vietuitoare singuratice, iar atunci cand sunt deranjate, mai ales daca au si pui, devin mai agresive decat ursoaicele.

Cazuarul este o pasare frumos colorata care seamana cu strutul, dar mult mai scunda decat acesta, ce traieste in padurile ploioase din Australia si Noua Guinee. Cazuarul este extrem de agresiv si tine foarte mult la teritoriul sau. Poate fugi foarte repede si poate sa-si atace prada spintecand-o cu ghearele extrem de ascutite.

Caracatita cu inele albastre este, in pofida dimensiunilor extrem de reduse, un animal extrem de veninos, care traieste in apele din zona Australiei si Japoniei, fiind periculoasa pentru cei care calca pe ea, din greseala. Pentru veninul sau nu exista antidot, iar un adult poate muri in doar cateva minute de la o intepatura.

Phyllobates bicolor este o broasca galbena, colorata atat de viu incat nu ai cum sa nu o observi. Totusi, ar trebui sa stai la distanta de aceste vietuitoare tropicale. Veninul acesteia era folosit de amerindieni pentru a otravi sagetile cu care mergeau la vanat.

Furnicarul gigantic, desi se hraneste doar cu furnici si cu termite, se poate transforma intr-un adevarat animal de prada. Cu ghearele sale extrem de ascutite poate sfasia un om adult dintr-o singura miscare.

Monstrul Gila este o reptila colorata cu roz si oranj, care traieste pe teritoriul Statelor Unite, fiind si cea mai mare din acest spatiu. Este una dintre putinele reptile veninoase din lume, otrava sa putand fi letala.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#animale periculoase veninoase, #animale venin letal, #animale agresive aparent inofensive, #animale ucid oameni, #animale ucigase , #animale