Animale rebele, care incalca regulile speciei din care fac parte. Leoparzi care dau de mancare hienelor?

Luni, 23 Iulie 2018, ora 07:48
9605 citiri
Animale rebele, care incalca regulile speciei din care fac parte. Leoparzi care dau de mancare hienelor?
Foto: Discover Africa

Nu numai printre oameni sunt rebeli, acei indivizi care nu stau pe ganduri si fac ceea ce restul doar viseaza. Sunt destui si printre necuvantatoare care ies din tipar, cu bune sau cu rele, dar altfel.

Iata cateva situatii in care animalele s-au comportat cu totul altfel decat te-ai astepta, tinand cont de specia din care fac parte, conform Listverse.

Urangutani care mananca si carne

In mod normal, urangutanii sunt vegani, avand o dieta bazata pe fructe, frunze, plante in general. Sigur, mananca si insecte, dar acestea nu sunt incadrate, de obicei, la categoria carne.

Multa vreme nu s-a stiut ca sunt capabili sa vaneze si sa omoare, mai cu seama alte primate, dar s-a intamplat in cele din urma. Interesant e ca acest comportament a fost observat doar de noua ori si doar in randul a cinci urangutani. E drept, de fiecare data era criza de mancare in zona, asa ca se crede ca a fost vorba doar despre supravietuire.

Citeste si despre cimpanzeii care afiseaza un comportament asemanator

Lebedele care au divortat

Despre lebede se stie ca formeaza cupluri pe viata. Biologii din Gloucestershire, Marea Britanie, au tinut sub observatie lebedele din zona vreme de 40 de ani. In tot acest timp, le-a fost dat sa vada doua "divorturi".

Intr-unul dintre cazuri, Saridi s-a despartit de partenera sa, Saruni, in timpul migratiei din Rusia, regiunea arctica, inspre Marea Britanie. Saridi a venit cu o noua partenera si nici nu a dat semne ca macar ar recunoaste-o pe Saruni, cu care facuse multe randuri de pui. A fost clar atunci pentru cercetatori ca relatia se incheiase.

Leii care se catara in copaci

Nu e normal pentru lei sa se catere in copaci. Sunt animale mari, nu au aceeasi dexteritate pe care o au leoparzii, de exemplu. Si totusi leii care traiesc in Parcul National Regina Elisabeta din Ishasha, vestul Ugandei, dar si in rezervatia Lacului Manyara, din Tanzania, au acest comportament si se dovedesc chiar priceputi.

Foto: Discover Africa

Cat despre motivele pentru care au evoluat sa stapaneasca tehnica de a se sui in copaci, deocamdata sunt doar ipoteze. Poate ca le e mai racoare acolo, poate asa scapa de insecte sau poate au o vedere de ansamblu mai buna asupra teritoriului lor. Ori poate doar sunt invidiosi pe leoparzi?

Serpi din specii diferite care se lupta

Nu e ceva neobisnuit pentru serpi sa se lupte, dar asta se intampla intre reprezentanti ai acelorasi specii, aflati in competitie pentru resurse. Insa un american din Arkansas, Dawn Kelly, a surprins o scena deloc obisnuita, cu doi serpi din specii diferite care se luptau pe viata si pe moarte.

Nimeni nu stie ce motiv de disputa aveau, din moment ce fiecare avea un alt tip de hrana si un alt tip de femela in vizor. Singura explicatie ar tine tot de dragoste, sau mai pe sleau de imperechere. Adesea crescatorii de serpi incruciseaza specii de serpi, obtinand femei hibrid. Acestea mai scapa uneori in libertate, iar atunci masculii sunt usor confuzi si se poate ajunge la astfel de situatii.

In orice caz, un astfel de comportament, in cazul serpilor, este o premiera.

Leopardul care "pune masa" intai hienelor

Cercetatorul Kim Wolhuter studiaza leoparzii in salbaticie de multi ani. In vizorul lui s-a aflat si masculul Tjololo, de un an si jumatate, in cazul caruia a sesizat un comportament nemaintalnit. In loc sa vaneze cu succes o singura data, Tjololo facea doua victime. Pe prima o lasa hienelor care il urmau in permanenta, asa cum se intampla intotdeauna cand un leopard vrea sa ia masa, tocmai ca sa se poata asigura ca va putea manca si el in liniste, odata ce mai facea inca o victima.

Practic, muncea dublu, pe prima victima parasind-o indata ce o omora. A doua victima era insa intotdeauna a lui, pentru ca hienele erau ocupate sa manance.

Citeste si Animale care au reusit lucruri uimitoare. Bondarii chiar stiu fotbal! (Video & Galerie

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#animale rebele, #animale comportament neobisnuit, #urangutani carnivori, #lei copaci, #divort lebede, #comportamente atipice animale , #animale
Comentarii
Poza coltuc
coltuc
rank 1
A aparut marketplace ul agricol produsedingospodarie.ro