Animalele de suflet ale celor mai puternici lideri ai lumii (Galerie foto)

Duminica, 20 Aprilie 2014, ora 22:41
6145 citiri
Animalele de suflet ale celor mai puternici lideri ai lumii (Galerie foto)
Foto: Listverse

Si oamenii bogati au slabiciuni: unele cu coada, blana, altele cu solzi. Unii spun ca, cu atat esti mai sus, cu atat mai putini oameni sunt cu adevarat cu tine. In acest caz, de nadejde raman tot necuvantatoarele.

Nu intamplator animalele liderilor lumii sunt niste legende in sine. Cine nu stie de Bo, cainele lui Barack Obama, de patrupedele reginei Elisabeta sau de pisoiul Larry, din Downing Street. nr. 10, asa lenes si nepriceput la prins soareci?

Fite sau nu - animalele de companie ale vedetelor din Romania (Galerie foto)

Exista insa si alte animale celebre, gratie notorietatii stapanilor lor.

Liderul suprem din Coreea de Nord, Kim Jong-un, are o vasta colectie de caini cu pedigree, de diferite rase, care traiesc mult mai bine decat multi dintre nord-coreeni.

Nu face insa decat sa urmeze exemplul tatalui sau, Kim Jong-il, care cumpara zeci de caini anual din Europa, tratandu-i regeste. Acestia aveau chiar medicii lor de import.

Toate astea se intampla intr-o tara in care in meniurile restaurantelor e la loc de cinste mancarea facuta din carne de caine.

Vedete cu animale de suflet neobisnuite (Galerie foto) - Kristen Stewart are un hibrid intre un caine si un lup

Vladimir Putin, de exemplu, care de-a lungul timpului s-a pozat adesea cu animale unele mai fioroase decat altele, are un labrador negru, Koni. L-a primit in 2000, de la un general al armatei ruse. De atunci se pare ca sunt inseparabili.

Koni are intrare libera la intrunirile politice, in conferintele de presa, facand parca in ciuda personalului care se ocupa cu securitatea presedintelui.

In prezent, labradorul are 14 ani, e perfect sanatos, dar a rarit aparitiile publice.

De-a lungul timpului, insa, se pare ca patrupedul a fost folosit si ca instrument, relateaza Listverse, dand ca exemplu o intalnire a lui Vladimir Putin cu Angela Merkel, in 2007.

Despre cancelarul german se stie ca are o mare frica de caini inca din copilarie, cand a fost muscata de unul. Cat despre intalnirea cu pricina, a fost limpede pentru oricine ca nu s-a simtit confortabil cand Koni a mirosit-o.

Cat despre Putin, acesta nu a facut decat sa zambeasca in timpul "desfasurarii de forte".

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a primit in dar, anul trecut, o camila, dupa ce a ajutat guvernul din Mali in operatiunile sale impotriva gruparilor islamiste afiliate retelei teroriste al Qaida, in Magreb.

Nepregatit sa tina o camila in resedinta prezidentiala, acesta a acceptat sa dea animalul galagios in grija unei familii din Mali, urmand ca acesta sa fie vaccinat si trimis ulterior unei gradini zoologica din Paris.

Se pare insa ca animalul a fost furat si consumat. Rusinat, guvernul din Mali a promis ca-i va oferi presedintelui o alta camila.

Camila primita in dar de Hollande a fost mancata de locuitorii din Mali

Imparatul nipon Akihito, despre care nu multa lume stie ca este ihtiolog, are ca animale de suflet pestii. Nu multa lume stie ca Altetea sa a publicat numeroase lucrari din domeniul care-l pasioneaza. In palatul sau are o adevarata colectie de pesti.

Nu o data a facut schimb de exemplare valoroase cu institutii de prestigiu. Colaborarea sa cu Muzeul australian a dus chiar la descoperirea unei noi specii. Institutia chiar a botezat o specie de peste dupa numele sau in 2006.

Nu e o surpriza pentru nimeni ca regele Abdullah, al Arabiei Saudite, e indragostit de cai si curse care ii au ca protagonisti. De altfel, cursele cu cai sunt unul dintre sporturile cele mai importante in Arabia Saudita.

Regele nu are un singur animal de suflet, ci 1.000, toti la ferma Janadira din Riad. Tot aici are o resedinta de weekend, unde vine ori de cate ori are posibilitatea, pentru a-si observa favoritii.

Gasesti aici cai pur-sange arabi, ale caror origini sunt vechi de mii de ani, dar si cai campioni.

In timp ce cainii sunt la putere la Moscova, Washington si la palatul Buckingham, premierul canadian Stephen Harper se da in vant dupa pisici. E mandrul posesor al lui Stanley, nume decis pe Facebook, si al lui Gipsy.

Dovada ca e un inversunat iubitor al micilor feline, pe site-ul oficial al premierului poti afla cum se poate adopta o pisica si nu numai.

Regele Thailandei, Bhumibol Adulyadej, este mare iubitor de caini. Animalul sau de suflet se numeste Thong Daeng si a fost salvat de pe strazile din Bangkok, cand era doar un ghemotoc de blana.

O parte din popularitatea monarhului se datoreaza si cainelui. O carte in care regele a ilustrat povestea patrupedului sau s-a vandut in 100.000 de copii in doar cateva ore de la lansare.

Regele promoveaza adoptarea cainilor vagabonzi, care nu sunt putini in Thailanda, in locul cumpararii celor de rasa. In cartea sa, autorul mentioneaza ca cei dintai sunt "extrem de loiali stapanilor lor, ca si cum ar fi recunoscatori pentru bunatatea de care au parte".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#animale lideri lume, #animale companie presedinti, #animale companie regi, #animale companie persoane publice, #animale companie persoane importante , #animale