Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cat este de daunator sa-ti pupi animalul de companie

Sambata, 02 Martie 2013, ora 00:04
23678 citiri
Cat este de daunator sa-ti pupi animalul de companie
Foto: Arhiva

Desi pare un subiect banal, o veche controversa revine in actualitate provocata de medicii veterinari. Este sau nu daunator sa-ti saruti animalul de companie si mai mult decat atat cat este de daunator sa faci asta?

Toti posesorii de animale, mai ales cei care au prin casa caini si pisici, isi pupa animalele de companie, chiar daca, intrebati fiind, nu vor recunoaste asta.

Un medic veterinar sustine ca un contact atat de intim cu animalul de companie are darul de a dezvolta o mai buna comunicare cu proprietarii. Declaratia, care avea si o suma de argumente, a provocat o reactie a taberei celor care sustin ca este nociv si chiar foarte periculos sa-ti saruti animalul de companie si un adevarat dezastru daca iti lasi cainele sa te linga pe fata.

Acestia au vorbit despre numeroasele boli pe care omul le poate lua de la animale. Recomandarea este clara: nu-ti saruta animalul de companie, dar cu toate acestea sfatul este in marea majoritate a cazurilor neluat in seama, scrie Yahoo.

Care sunt riscurile? O suma de afectiuni bucale si dentare sunt cauzate de bacterii care se pot transmite de la animal la om. Alte bacterii pot accentua suferintele asmaticilor sau pot declansa boli pulmonare.

Pe de alta parte, este dovedit ca prezenta animalelor de casa creste sensibil imunitatea stapanilor, dar cu toate acestea recomandarea de a nu-ti saruta animalul ramane.

Pupatul animalului de casa, in bot sau pe crestet, poate sa aduca afectiuni cutanate, mai ales din categoria celor care afecteaza mucoasele, unele dintre ele destul de grave, dar tot medicii sunt cei care spun ca acestea apar pe un fond imunitar slabit deja.

Disputa s-a transat cu o intrebare, la care cei care sustin ca sarutatul animalelor de casa este daunator nu au putut sa raspunda cu certitudine. Intrebarea celor care isi pupa animalele de casa a fost: "Cand ai auzit ultima data despre un medic veterinar care sa fi murit din cauza unei boli luate de la un animal si cand ai vazut ultimul medic vaterinar fara dinti, din cauza unei afectiuni produse de bacteriile din gura animalului de companie?"

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#pericole pupat animal de companie, #pisici alergii, #caini transmit boli, #risc sarut animal , #animale