Ce face PETA cu hainele de blana: Asternut pentru maidanezii de la Craiova

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 11:57
3911 citiri
Ce face PETA cu hainele de blana: Asternut pentru maidanezii de la Craiova
Foto: PETA

Organizatia pentru protectia animalelor PETA a anuntat ca hainele de blana donate in Scandinavia vor fi folosite ca asternut pentru animale vulnerabile intr-un adapost romanesc.

Intr-un comunicat de presa remis vineri Ziare.com, organizatia a aratat ca hainele de blana sunt donate de cetatenii scandalizati dupa ce li s-a spus, de catre PETA, ca animalele au fost chinuite pentru a fi creat vesmantul respectiv.

"Pentru ca temperaturile au scazut drastic in toata Europa, PETA a oferit adapostului de animale K-9 Angles de la Craovia zeci de haine de blana, donate de membrii publicului care au refuzat sa le mai poarte dupa ce au aflat ca animalele sunt batute, electrocutate, chiar si jupuite de vii in aceasta industrie nemiloasa. Cainii fara adapost se bucura de hainele donate, care le vor tine de cald pentru tot restul iernii", se arata in comunicat.

"Nu putem aduce inapoi animalele care au fost omorate pentru aceste haine, dar e placut sa stim ca pot face o mare diferenta pentru catelusii care, altfel, ar petrece aceasta iarna tremurand de frig", a spus co-fondatoarea organizatiei K-9 Angels, Victoria Eisermann.

"Cine detine haine, esarfe sau orice alte articole de blana isi poate intoarce spatele acestei industrii sangeroase, daca le doneaza catre PETA ca sa putem gasi un bun folos acestor produse obtinute cu cruzime", a facut apel si directoarea PETA Mimi Bekhechi.

In urma investigatiilor realizate in fermele de blana din Danemarca, Finlanda, Norvegia si Suedia, PETA anunta ca s-a descoperit ca animalele erau lasate sa sufere din cauza bolilor si infectiilor netratate, membrelor rupte si malformate, precum si a picioarelor si urechilor retezate - iar unele erau tinute in custi alaturi de cadavrele intrate in putrefactie ale altor animale.

In China, cea mai mare exportatoare de blanuri din lume, blana de caini si pisici este de multe ori etichetata fals ca provenind de la alte animale inainte sa fie exportata.

Din aceste motive, multi oameni - incluzand celebritati precum Mariah Carey, Kim Cattrall si Debbie Harry - au ales sa isi doneze hainele de blana catre PETA sau filialele sale internationale.

A.I.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#PETA haine blana caini Craiova, #PETA haine blana maidanezi Romania , #animale